JADRALSKA

Kljub vremenarski napaki Žbogar napredoval

Objavljeno 25. november 2015 10.21 | Posodobljeno 25. november 2015 10.21 | Piše: STA, D. P.

Na edini izpeljani regati je bil najboljši Britanec Giles Scott, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Vasilj Žbogar.

AUCKLAND – Drugi dan svetovnega prvenstva v jadranju v razredu finn na Novi Zelandiji sta zaznamovala pomanjkanje vetra in odpoved druge regate. V edini izpeljani je Vasilij Žbogar ciljno črto prečkal kot sedmi, v skupnem seštevku pa je peti.

Premalo vetra

Vetrovna napoved za drugi dan svetovnega prvenstva v razredu finn je napovedovala veter med 10 in 12 vozli, vendar je bilo hitro jasno, da je bila napačna. Zaradi premalo vetra na regatnem polju je bil start prestavljen, v razmerah na meji regularnosti pa je organizatorjem uspelo izpeljati vsaj eno regato.

Počitek bo ključen

»Prav takšnih razmer smo se najbolj bali in zelo sem zadovoljen, da mi je uspelo doseči tako dobro uvrstitev. Bo pa tretji dan svetovnega prvenstva zelo naporen, saj naj bi izpeljali tri regate, vetrovna napoved pa ni obetavna. Treba se bo dobro spočiti in pripraviti na naporen dan,« je povedal Žbogar, edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v razredu finn.

Na edini izpeljani regati je bil najboljši Britanec Giles Scott, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Scott ima pred Novozelandcem Murdochom 16 točk prednosti, pred rojakom Wrightom pa še dve več. Vasilij Žbogar ima na petem mestu 23 točk zaostanka.

Za medalje in olimpijske vozovnice

Na svetovnem prvenstvu nastopa 80 jadralcev iz 28 držav, med njimi 19 nosilcev naslovov olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov. Poleg boja za naslov svetovnega prvaka se na prvenstvu 14 držav poteguje še za štiri olimpijske vozovnice.

Deli s prijatelji