PLAVANJE

Klinarjeva v Kranju ugnala Isakovićevo

Objavljeno 03. junij 2012 00.55 | Posodobljeno 03. junij 2012 00.56 | Piše: Mo. S., STA

Na 50 prsno je zmagal domači plavalec Emil Tahirovič.

Anja Klinar.

KRANJ – Na odprtem prvenstvu Kranja v plavanju je med slovenskimi reprezentanti vnovič izstopala Radovljičanka Anja Klinar. Ta je dobila tudi prestižni dvoboj s Saro Saro Isaković na 200 prosto, kasneje pa je dosegla še zelo solidnih 2:16,06 na 200 mešano. Tretje mesto je osvojila Katarina Simonović iz Srbije, med ostalimi slovenskimi reprezentantkami pa je imela največ moči Govejškova pred Sagmeistrovo in Bežanovo, reprezentantke pa so se zvrstile med petim in sedmim mestom. Na 200 mešano je z 1:14,97 zmagala Avstrijka Lisa Zaiser, ki je bila tudi najboljša na 50 prsno.

Isakovićeva malo razočarana

»Seveda sem zadovoljna. Posebej z zmago na 200 kravl, kjer sem prvič premagala Saro v medsebojnem dvoboju, na 200 mešano pa sem bila nad dosežkom presenečena. Imela sem tudi srečo, da me je Avstrijka malo potegnila za sabo. Dva res solidna izida,« je tekmo pokomentirala Klinarjeva. »Vedela sem, da moram izkoristiti dobro konkurenco, a sem še vedno utrujena od EP in treningov, ki so sledili. Danes sem bila res tako utrujena, da ni šlo hitreje. Seveda pa mi ob tako povprečnem doseženem času ni vseeno,« je po tekmi dejala Isakovićeva.

Napet obračun na 200 prsno je dobila Ukrajinka Gana Dzerkal, ki je v končnici prehitela dolgo vodilno slovensko reprezentantko Tjašo Vozel iz kranjske Zvezde. Ta je morala ob zadnjih metrih priznati premoč tudi reprezentančni kolegici iz Triglava Neži Marčun. Na žalost popoldan ni nastopila zjutraj najhitrejša Tanja Šmid, ki je imela tudi najboljši dosežek dneva na tej razdalji. Po pričakovanjih se je zmag na 50 prosto in 100 delfin veselila beloruska svetovna prvakinja iz Šanghaja Aleksandra Herasimenja, na 100 hrbtno pa Sanja Jovanović iz Hrvaške. Na koncu je zmago na 800 prosto po pričakovanjih slavila rekonvalescentka Tjaša Oder.

Izidi moških

V moški konkurenci se je po dolgem času na slovenski tekmi spet pojavil nekdanji olimpijec Jernej Godec, ki v Bostonu dela doktorat iz mikrobiologije, obisk Slovenije pa je tokrat združil tudi s srečanjem z reprezentanti in se predstavil na 50 prosto. Na koncu je moral priznati premoč Hrvatu Mariu Todoroviću. S časom 22,85 in z drugim mestom pa je bil zadovoljen. »Glede na to, koliko lahko treniram, saj mi večino časa vzame študij, sem zadovoljen. Morda sem pričakoval še kakšno desetinko več, a glede na trening bi bila višja pričakovanja nerealna.«

Enega najboljših dosežkov na mitingu je dosegel Izraelec Jonatan Kopelev, ki je ob zmagi na 100 hrbtno odplaval tudi normo A za olimpijske igre v Londonu. Le za nekaj desetink sekunde se je podoben dosežek na 200 prsno izmuznil Ukrajincu Valeriju Dimu, Avstrijcu Dinku Jukiću na 200 mešano pa za natančno šest desetink. Na 50 prsno je zmagal domači plavalec Emil Tahirovič, na 100 delfin pa je Hrvat Domink Straga tesno ugnal Radovljičana Robija Žbogarja.

Deli s prijatelji