LIGA PRVAKOV

Kliče nagon po preživetju, Vislo morajo preplavati

Objavljeno 03. oktober 2015 16.07 | Posodobljeno 02. oktober 2015 23.00 | Piše: Marko Uršič

Rokometaši Celja Pivovarne Laško danes za življenje v ligi prvakov z Wislo.

Tudi Arthur Patrianova ve, da morajo Celjani danes poljsko moštvo nabosti na roge. Foto: RK CPL

Zagreb še ni pozabljen, prihaja že Wisla. Rokometaši Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov ne poznajo počitka, danes bo v 3. krogu v Zlatorog zakoračil po proračunu precej bogatejši poljski klub z enajstimi tujci, ki ga vadi španski selektor Manolo Cadenas. Seveda hrvaški purgerji še niso pozabljeni, ko pa so Celjani preteklo soboto, ne nesrečno izgubili, zmago so z lastnimi napakami podarili gostom. Če slovenski prvak želi v osmino finala LP, mora danes nujno zmagati, vsak drugačen izid bo v mestu pod Starim gradom pomenil, da je luč v elitnem tekmovanju že ugasnjena. Poljaki niso naivni, najprej so doma vzeli točko Veszpremu, v Parizu pa proti napuhanim bogatašem ni bilo poraza s sramotno razliko.

»Wisla je na obeh dosedanjih tekmah dokazala, da je zelo kakovostna. Veszprem je bil že tik pred zmago, imel visoko vodstvo, a ga je Wisla ujela, v Parizu je izgubila šele v končnici. Poljska ekipa je mešanica mladosti in izkušenj, na klopi je stari lisjak Manolo Cadenas, ki ga zelo cenim, saj ima zelo podoben način razmišljanja o rokometu, kot je moj. Hkrati je zelo odprt trener, ki je pripravljen izmenjati izkušnje in znanje. Z zanimanjem spremlja tudi naše delo in ga zelo ceni,« je celjski trener Branko Tamše pohvalil Španca, ne more pa pohvaliti sreče. Zaradi poškodbe namreč nekaj časa ne bo mogel računati na trebanjskega čarovnika Miho Zarabca.

Vse je mogoče

Od letošnje sezone Celjan Luka Dobelšek je v Wisli nastopal dve sezoni. »Danes v ligi prvakov vsaka ekipa pomeni najboljše v evropskem rokometu in detajli so tisti, ki jih ločijo. Če pogledamo igro Wisle, lahko ugotovimo, da nas čaka podoben pristop, kot je bil zagrebški. Torej odlična obramba, v napadu pa še ta razlika, da bo poleg vseh drugih položajev tudi igra na krožnega igralca veliko dejavnejša. Dokazali smo že, da zmoremo in da lahko zmagamo, bo pa za to potrebna maksimalna zbranost,« ocenjuje velika Tamšetova pridobitev za igro v obrambi.

Krožni napadalec Vid Poteko, proti Zagebu je igral bolan, se bo veliko ruval s poljskimi orjaki. Povprečna višina četverice krožnih igralcev Wisle je 203 cm (v ekipi je sicer kar osem dvometrašev), povprečna teža hrustov pa je kar 112 kg. »Viroza mi je pobrala nekaj moči, brez tega ne gre, a počasi se moči že vračajo. Gotovo nas čaka težak boj, vendar je v domači dvorani in pred našimi navijači vse mogoče,« je pristavil.

Danes se v ligi prvakov pričakuje tudi debitanstski nastop Brazilca Arthurja Malburga Patrianove, ki se je sredi tedna že predstavil na ligaški tekmi, in visoki zmagi z 38:11, v Sevnici. Okreval je namreč po marčni poškodbi križnih vezi in operaciji, v Sevnici pa je zabil štiri zadetke. Če bo brazilski reprezentant v celjskem dresu igral takšen totalen rokomet kot karioke na svetovnem prvenstvu v Katarju, potem bo v starorimski Celeii še veselo.

Deli s prijatelji