OP AVSTRALIJE

Klepačeva v četrtfinalu, tam tudi Nadal in Šarapova

Objavljeno 25. januar 2015 20.43 | Posodobljeno 25. januar 2015 20.43 | Piše: STA, S. U.

Klepačeva je v tretjem krogu odprtega prvenstva Avstralije skupaj s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik premagala 9. nosilki, Čehinji Andreo Hlavačkovo in Lucie Hradecko.

Šarapova zanesljivo v četrtfinale OP Avstralije.

MELBOURNE – Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v konkurenci dvojic uvrstila v četrtfinale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Klepačeva je v tretjem krogu skupaj s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik s 7 : 6 (5), 6 : 7 (6) in 6 : 2 premagala 9. nosilki, Čehinji Andreo Hlavačkovo in Lucie Hradecko. Slovensko-poljska naveza se bo v četrtfinalu pomerila z boljšo iz dvoboja med 5. nosilkama Raquel Kops-Jones in Abigail Spears iz ZDA, ter Nizozemko Michaelo Krajiček in Barboro Zahlavovo Strycovo iz Češke, ki sta 13. nosilki.

V posamični ženski konkurenci se je Rusinja Marija Šarapova zanesljivo uvrstila v četrtfinale. Druga igralka sveta je v osmini finala po 75 minutah premagala Kitajko Pengovo s 6 : 3 in 6 : 0. Šarapova bo za preboj v polfinale igrala proti 20-letni Kanadčanki Eugenie Bouchard, ki je premagala Romunko Irino Camelio Begu s 6 : 1, 5 : 7 in 6 : 2, Rusinja Jekaterina Makarova pa je izločila Nemko Julio Görges s 6 : 3 in 6 : 2.

Tudi Nadal v četrtfinalu 

Tudi tretji teniški igralec sveta Španec Rafael Nadal se je uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, kjer je lani izgubil šele v finalu. V četrtfinalu je ugnal Južnoameričana Kevina Andersona s 7 : 5, 6 : 1 in 6 : 4 ter se bo v naslednji partiji pomeril s Čehom Tomašem Berdychem.

Berdych (7) je izločil Bernarda Tomića iz Avstralije s 6 : 2, 7 : 6 (3) in 6 : 2.

 

Deli s prijatelji