GORSKO KOLESARSTVO

Klemenčičeva svetovni pokal začela z 11. mestom, Žakljeva s 14.

Objavljeno 13. april 2014 18.08 | Posodobljeno 13. april 2014 18.09 | Piše: STA, Mo. S.

Klemenčičeva je ciljno črto prečkala štiri minute in osem sekund za zmagovalko, Žakljeva pa s petimi minutami zaostanka.

Blaža Klemenčič.

DURBAN – Uvodno dirko gorskokolesarskega svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Pietermaritzburgu je dobila Švicarka Jolanda Neff. Od dveh Slovenk, ki sta nastopili v Južni Afriki, je najvišje končala Blaža Klemenčič (Feenstra Felt Kenda), bila je 11., Tanja Žakelj (Unior Tools Team), zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2013, je končala na 14. mestu.

Slovenski tekmovalki sta na začetku dirke vozili povsem skupaj, do konca drugega kroga pa je Klemenčičeva že imela nekaj prednosti pred Žakljevo. Po treh krogih je bil njen zaostanek dve minuti in 46 sekund, Klemenčičeva pa je bila pred njo 39 sekund. Aktualna evropska prvakinja iz Ledin nikakor ni našla ritma, Klemenčičeva pa je mesto v prvi deseterici izgubila v zadnjem krogu. Klemenčičeva je ciljno črto prečkala štiri minute in osem sekund za zmagovalko, Žakljeva pa pet minut.

Druga norveška veteranka, tretja pa Poljakinja

V gorskokolesarskem parku Cascades je na tehnično zahtevni progi, kjer je bilo septembra lani svetovno prvenstvo, 21-letna Neffova, sicer še mlajša članica, osvojila prvo zmago med elitno konkurenco. Vodila je od starta do cilja, v drugem krogu, ko je že imela 59 sekund prednosti, je padla, vendar je to ni zmotilo. Drugo mesto si je prikolesarila norveška veteranka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, šestkratna svetovna in evropska prvakinja, ki je zaostala 25 sekund. Tretja je bila Poljakinja Maja Wloszczowska, za moštveno kolegico je zaostala eno minuto.

Druga od sedmih dirk na letošnjem koledarju svetovnega pokala bo čez dva tedna v avstralskem Cairnsu.

Deli s prijatelji