PRESENEČENA

Klavora in Bertoncelj razočarana nad sodniškim delom

Objavljeno 04. april 2015 19.48 | Posodobljeno 04. april 2015 19.48 | Piše: STA, A. L.

Klavora je po koncu vaje visoko dvignil roke v zrak, saj je bil prepričan, da je zmagal, ko so njegovo vajo ocenili sodniki, pa je ob njegovem imenu zasvetila šestica.

LJUBLJANA – Po prvem finalnem dnevu svetovnega pokala v športni gimnastiki razočaranja nad sodniškim merilom nista mogla skriti Rok Klavora in Sašo Bertoncelj. Prvi je prepričan, da bi pred domačimi gledalci moral zmagati, drugi pa meni, da sodniki vseh napak niso enakovredno ocenili.

Bertoncelj na konju z ročaji in Klavora na parterju sta osvojila šesto mesto. Klavora je po koncu vaje visoko dvignil roke v zrak, saj je bil prepričan, da je zmagal, ko so njegovo vajo ocenili sodniki, pa je ob njegovem imenu zasvetila šestica.

Klavora: Ne vem, kaj so mi odbijali

»Sodniška komisija naredi svoje, pričakoval sem, da bom zmagal. Ko sem končal sem si rekel, evo, to je zmaga. Veselil sem se, drugače se ne bi. Razočaran sem nad oceno. Vaja je bila super. Če bom tako nadaljeval, bom dobival dobre ocene. Ne vem, kaj so mi odbijali. Včeraj je bila vaja podobna,« je razočarano razlagal Klavora, ki je v primerjavi z vajo v petkovih kvalifikacijah dobil šest desetink nižjo oceno.

Bertonclju se je v vajo znova prikradlo nekaj drobnih napak, ki mu za zdaj delajo težave na vseh tekmah. Tega se 30-letnik zaveda, ne strinja pa se s sodniškimi ocenami, ki so jih dali njemu in tudi drugim tekmovalcem v finalu na njegovem orodju.

»Nad oceno se ne pritožujem. Pošteno bi bilo, da bi še komu drugemu kaj odbili. Ne vem, kaj je bilo to. Težko je, ko sotekmovalci hodijo k tebi in ti rečejo, tole pa ni bilo v redu. Kaj hočeš, tekme je konec, trenirajmo naprej,« pravi najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon.

Deli s prijatelji