ROKOMET

Kielški as Zorman: Izraziti favoriti smo

Objavljeno 13. oktober 2012 15.25 | Posodobljeno 13. oktober 2012 00.29 | Piše: Marko Uršič

Rokometna liga prvakov tokrat ponuja poljski obračun Slovenca z rojaki iz Velenja.

Liga prvakov v rokometu se nadaljuje z nezmanjšanim ritmom. Slovenski prvak Gorenje bo v 3. krogu gostoval na osrednjem Poljskem, v vojvodstvu Sveti križ. Vive Targi Kielce jih bodo pričakale z ambicijami, da zmagajo še tretjič v skupinski izdaji letošnjega elitnega klubskega tekmovanja. Poljski šampion si je za uvod skupine C že pokoril danski Silkeborg in ruski Sankt Peterburg. Z močno zasedbo pa ciljajo tudi na sklepni turnir četverice v Nemčiji. V Kielcah igra slovenski reprezentant Uroš Zorman, ki se bo moral soočiti z rojaki iz Velenja. »Za nas so stvari jasne, imamo visoke ambicije, razen zmage nič drugega ne pride v poštev, še posebno na domačih tleh. Ekipo Gorenja spoštujemo, to je zelo dobro moštvo, kar tudi dokazuje s svojimi igrami. Treba bo dati vse od sebe, da bi izpolnili naš cilj. Glede na denarni vložek v ekipo pa je gotovo, da smo izraziti favoriti,« Zorman navrže za uvod.

Kot najbolj nevarnega izpostavlja Marka Bezjaka, pravi, da je vroč igralec, to je dejstvo, in da je ključni igralec Gorenja. »Nisem odkril nobene tople vode. Trenutno vsi vemo, da je najboljši igralec Gorenja. Od njega vse izhaja, to je ključ do vsega pri Velenjčanih. Tudi Cehte letos daje zelo dobre partije. Če bo imel svoj dan še vratar Gajić, menim, da bo to zelo napeta tekma,« pravi 32-letni, tako kot Bezjak, srednji zunanji igralec. Torej bo to prestižni dvoboj slovenskih reprezentantov. Omenja še, da Gorenje igra zelo kolektivno, hitro in z idejo. Proti Sankt Peterburgu so igrali, kot bi si človek želel, z veliko polnasprotnimi in nasprotnimi napadi. Njihove tekme v Skopju ni videl, a ve, da niso igrali po svojih zmožnostih. Zorman opozarja, da Velenjčani igrajo obrambno različico 6 – 0. Ne ve, kako bodo igrali proti njim, morda pripravljajo kaj drugega. Po njegovem mnenju bodo morda igrali 5 – 1. Zorman pa poudari, da ima Gorenje mlade, hitre in nepredvidljive igralce.

Verjame, da niso krivi

Zorman tudi ni presenečen, da Gorenje vodi v slovenski ligi. Meni, da je v zadnjih dveh, treh letih zbralo najboljše moštvo, na vsakem igralnem položaju ima nekaj dobrih igralcev. So se pa Kielce v lanski sezoni v osmini finala lige prvakov merile s Cimosom Koper in izpadle po dramatični povratni tekmi na Primorskem. Primerjava Gorenja in Koprčanov? »Domače tekme so drugačne kot evropske. Tega se ne da primerjati. Vse je že preteklost, nova sezona je pred nami.« Poljaki imajo v svojih vrstah poleg močnega poljskega jedra in hrvaških adutov še nekaj močnih asov drugih nacionalnosti. Kako vse skupaj deluje? »Takšna ekipa mora delovati, uigranost še ni na naši ravni, a smo iz tekme v tekmo boljši. V sezoni pričakujemo vzpone in padce, a slednjih bomo poskušali imeti čim manj,« pravi nekdanji igralec slovenskih Prul in Celja Pivovarne Laško. Kaj pa meni o aferi Montpellier? »Prah se je že malce polegel, neumnost je okoli tega spet kar koli dvigati. Igralcev nimamo pravice obtoževati in česar koli govoriti, dokler se ne bo vedelo, kako in kaj. Sam še vedno verjamem, da niso krivi, stojim za njimi.«
 

Ključno za Celjane

Poleg Gorenja na Poljskem, tekma bo danes ob 17. uri, bosta v pogonu lige prvakov oziroma lige prvakinj tudi Celje Pivovarna Laško in Krim. Moštvo iz Zlatoroga mora v boju za četrto mesto v skupini B drevi z začetkom ob 20. uri ugnati švedski Sävehof, Ljubljančanke pa jutri doma v Stožicah gostijo romunski klub iz Cluja.

 

Deli s prijatelji