RAGBI

Ker ni denarja, Slovenija ne bo igrala proti Danski

Objavljeno 05. junij 2012 17.00 | Posodobljeno 05. junij 2012 15.49 | Piše: D. P.

Zaradi poraza se naša izbrana vrsta seli kakovostno stopnjo niže.

Se še spomnite igralca iz otroške oddaje Periskop na RTV Slovenija? To je Jos Zalokar, ki se očitno ne stara.

LJUBLJANA – Recesija je prizadela šport, panoge na robu pa so še bolj na udaru. Po Maji Tvrdy, ki kar prek medijev zbira evre za nastop na olimpijadi, plat zvona bijejo ragbisti.

Tekme ne bo

»Z veliko žalostjo in razočaranjem vas obveščam, da je tekma dodatnih kvalifikacij med reprezentanco Danske in Slovenije odpovedana,« sporočajo iz ragbi zveze.

Po posvetu do odločitve

»Strokovni štab je po posvetu s predsednikom zveze Josom Zalokarjem sprejel odločitev, da ragbi reprezentanca Slovenije ne bo odigrala tekme za obstanek v skupini ENC 2B proti Danski. Do odpovedi tekme je prišlo zaradi velikih težav pri organizaciji poti na Dansko (organizacijskih in finančnih) ter zaradi opravičenih odpovedi nekaterih ključnih igralcev,« so pojasnili v zvezi.

Armenija ponudila novo priložnost

Reprezentanca bi morala odigrati še zadnjo kvalifikacijsko tekmo za obstanek v skupini 2 B evropskega ragbija. Ekipa bi že izpadla, a so jo za kratek čas rešili Armenci, ki so se odpovedali obstanku, zato je Slovenija zasedla predzadnje mesto. Če bi ugnala Dance, bi se obvarovala izpada. A iz te moke ne bo kruha.

 

Deli s prijatelji