PREDSEDNIK

Kdo bo po Lovšetu reševal slovensko smučanje?

Objavljeno 26. september 2012 09.44 | Posodobljeno 26. september 2012 09.44 | Piše: D. P., STA

Kandidata sta Primož Ulaga in Tomaž Kunstelj.

Tomaž Lovše zanika vse očitke.

LJUBLJANA – Smučarska zveza Slovenije bo na izredni skupščini v Ljubljani izbirala novega predsednika, ki bo zasedel izpraznjeno mesto po nepreklicnem odstopu Tomaža Lovšeta. Za mesto predsednika zveze sta le dva kandidata, nekdanji zelo uspešen in vrhunski smučarski skakalec Primož Ulaga ter diplomat Tomaž Kunstelj.

Športnik in podjetnik

Oba kandidata za novega predsednika sta že bila vpeta v delovanje smučarske zveze. Ulaga je z devetimi zmagami za svetovni pokal drugi najboljši slovenski smučarski skakalec za Primožem Peterko (15 zmag), osvojil je ekipno srebrno olimpijsko medaljo v Calgaryju (1988) in bil drugi na svetovnem prvenstvu v poletih leta 1988 v Oberstdorfu. Po končani športni poti je šel v podjetniške vode ter bil tudi nordijski direktor in pozneje poslovni direktor nordijskih disciplin, direktor trženja Smučarske zveze Slovenije, končal pa kot zunanji sodelavec.

Funkcionar in diplomat

Kunstelj je trenutno generalni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve. V obdobju med 2002 in 2006 je bil predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, dolga leta pa je tudi član in predsednik organizacijskega komiteja svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. V SK Dolomiti je bil tudi pomočnik trenerja.

Oba kandidata sta že predložila svoja programa. Kot izhaja iz njunih programskih smernic, se v nobenem primeru na zvezi ne obeta nič revolucionarnega, temveč bosta zvezo v skladu z razpoložljivimi finančnimi viri poskušala mirno popeljati do konca olimpijskega ciklusa in Sočija 2014. Mandat novega predsednika bo krajši in le polovičen.

Izredna volilna skupščina se bo začela ob 17. uri v dvorani Mercurius, kjer v ljubljanskem nakupovalnem centru BTC City po navadi potekajo burleskne, komične ter zabavne predstave pod okriljem Siti teatra.

Deli s prijatelji