TENIŠKI TURNIR

Kavčič v Umagu že izpadel

Objavljeno 24. julij 2013 23.20 | Posodobljeno 24. julij 2013 23.20 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenija na turnirju ostaja le še z enim predstavnikom, Aljažem Bedenetom.

Blaž Kavčič.

UMAG – Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je nastop na teniškem turnirju v Umagu končal v drugem krogu. Potem ko je v prvem izločil sedmega nosilca Nemca Floriana Mayerja, je moral v drugem priznati premoč nekoč že sedmemu igralcu sveta Francozu Gaelu Monfilsu, ki je zmagal s 6 : 3 in 6 : 1.

Ljubljančan je bil temnopoltemu tekmecu enakovreden le do izida 3 : 3 v prvem nizu, do takrat sta oba z lahkoto dobivala igre na svoj servis. A v sedmi igri je Francoz izkoristil že svojo prvo priložnost za break, kar je ponovil tudi v deveti.

Da se Kavčiču slabo piše, je napovedala že druga igra drugega niza, saj je takoj izgubil servis. Nato je imel kar tri priložnosti za reabreak, a je vse zapravil, prav tako ni znal izkoristiti zaključne žoge v peti igri. Na drugi strani je Monfils, trenutno 56. igralec z računalniške lestvice, svoje priložnosti znal unovčiti.

To je bil prvi medsebojni dvoboj tekmecev, Slovenija pa po njem na turnirju ostaja le še z enim predstavnikom, Aljažem Bedenetom, ki se bo v četrtek pomeril s četrtim nosilcem Aleksandrom Dolgopolovom.

Deli s prijatelji