OP AVSTRALIJE

Kavčič v 2. krogu nad domačina Duckwortha

Objavljeno 15. januar 2013 12.02 | Posodobljeno 15. januar 2013 12.02 | Piše: R. T., STA

Blaž Kavčič je ostal edini slovenski predstavnik v posamični konkurenci teniškega grand slama v Melbournu.

Naš najboljši tenisač Blaž Kavčič je sveže zaljubljen.

MELBOURNE – Na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu se je od Slovencev v 2. krog uspelo prebiti le Blažu Kavčiču. V uvodnem krogu turnirja v Melbournu je Kavčič premagal 29. nosilca, Brazilca Thomaza Belluccija, s 6 : 3, 6 : 1 in 6 : 3. Nastope v posamični konkurenci pa so že sklenili Aljaž Bedene, Grega Žemlja in Polona Hercog.

Ni še rekel zadnje

Kavčič, ki se je zadnjega pol leta ukvarjal s poškodbo hrbta, ta mu je »odnesla« kar nekaj nastopov, stala pa ga je tudi nekaj mest na svetovni lestvici, je na svojem četrtem nastopu na uvodnem grand slamu sezone tretjič zapored prišel v 2. krog. Tokrat je pripravil lepo presenečenje, saj je 29. nosilca gladko premagal. »V Avstraliji se vedno dobro počutim in verjetno zato tudi dobro igram. Na srečo mi to uspeva tudi letos in mislim, da še nisem rekel zadnje besede. Danes sem igral dobro, tako kot znam, predvsem me veseli, da sem izkoristil svoje priložnosti,« je bil Kavčič zadovoljen po zmagi nad trenutno 33. igralcem s svetovne teniške lestvice.

Duckworth bo utrujen

Kavčič se bo v naslednjem krogu v noči s srede na četrtek pomeril z domačinom Jamesom Duckworthom. »Vsekakor bom šel z zelo dobrimi občutki na naslednji dvoboj. Imam en dan časa, da se v miru pripravim. Naslednjega nasprotnika poznam, ima vrhunski servis, ampak od zadaj naredi dosti napak, tako da ga bo treba premikati po igrišču, da ne bo preveč prihajal k mreži. Glede na to, da je danes igral več kot štiri ure, si želim dolgo tekmo.«

Duckworth je v 1. krogu premagal rojaka Benjamina Mitchlla s 6 : 4, 7 : 6 (8), 4 : 6, 5 : 7 in 8 : 6.

Deli s prijatelji