US OPEN

Kavčič predal dvoboj

Objavljeno 31. avgust 2014 09.32 | Posodobljeno 31. avgust 2014 10.26 | Piše: STA, Mo. S.

Obupal je zaradi poškodbe desnega stopala.

Blaž Kavčič.

NEW YORK – Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič ne bo igral v osmini finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V tretjem krogu je namreč zaradi poškodbe desnega stopala predal dvoboj tretjemu nosilcu Švicarju Stanislasu Wawrinki.

Potem ko je Kavčič na igriščih Flushing Meadowsa kazal dobre igre in v prvih dveh krogih zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam brez izgubljenega niza premagal dva igralca iz najboljše petdeseterice na lestvici ATP, ga je v tretjem zaustavila poškodba.

Kavčič se je veselil dvoboja s tretjim nosilcem US Opna in četrtim igralcem z lestvice ATP Wawrinko, a so mu nastop preprečile bolečine v stopalu, ki kljub posredovanju zdravnikov niso popustile, zato je dvoboj predal.

Kar ne more verjeti

»Razočaranje je res veliko, ne vem, če sem že bil kdaj tako razočaran. Te tekme sem se res veselil, ker sem verjel, da sem lahko nevaren tekmec tudi najboljšim,« je ob tem dejal. »Zdravniki sumijo, da gre za razpoko dveh majhnih kosti, ki sta pod blazinico na stopalu ob strani. Poskusili smo vse. Z injekcijo sicer nisem čutil ničesar, vendar bi bilo pod injekcijo igrati tenis na tej ravni nevarno, saj bi bila noga mrtva. Brez injekcije pa je bolečina tako velika, da nisem mogel stopiti na nogo. Začelo se je že predvčerajšnjim zvečer, včeraj sem se potem zbudil in s težavo hodil. Tako da ... Počutim se res izjemno, forma je res dobra, fizično se sicer počutim odlično, kot da bi lahko tekel še ves teden,« je iz New Yorka še sporočil Kavčič. Dodal je: »Ko se zdi, da je vse na mestu, pride to. Ne morem verjeti ...«

Deli s prijatelji