WIMBLEDON 2015

Kavčič po treh nizih do največjega uspeha v Wimbledonu

Objavljeno 30. junij 2015 23.26 | Posodobljeno 30. junij 2015 23.26 | Piše: STA, S. U.

Federer, Nadal, Murray in Kavčič v drugi krog, stop za Halepovo in Bouchardovo. Napredoval tudi Britanec Aljaž Bedene.

WIMBLEDON – Drugi dan tretjega teniškega grand slama v sezoni v Wimbledonu so si drugi krog priigrali Švicar Roger Federer, Španec Rafael Nadal in Škot Andy Murray ter tudi še edini Slovenec v posamični konkurenci Blaž Kavčič. Neuspešni sta bili tretja igralka sveta Romunka Simona Halep in lanska finalistka Kanadčanka Eugenie Bouchard.

Kavčič se je prvič v karieri prebil v drugi krog turnirja v Wimbledonu po zmagi proti Japoncu Yuichiju Sugiti po dveh urah in 34 minutah s 7 : 6 (3), 6 : 3 in 7 : 6 (5). V nadaljevanju ga čaka Francoz Gilles Simon, ki je bil s 6 : 4, 6 : 4 in 7 : 5 boljši od Španca Nicolasa Almagra.

»Takšna zmaga mi v obdobju, v katerem se nahajam, pomeni res veliko. Kljub temu da sem igral že na veliko turnirjih za grand slam, vsaka zmaga tukaj šteje dvojno. Čeprav to ni moj najljubši turnir in trava ni moja najljubša podlaga, mi zmaga izjemno veliko pomeni. Wimbledon je zgodovina tenisa in doseči tukaj zmago je del zgodovine. Veliko lepše bo končati kariero z zmago na teh igriščih,« je takoj po obračunu dejal Kavčič, ki je v enajsti igri tretjega niza nerodno padel in zahteval zdravniško pomoč.

Bedene boljši od Čeha

Sedemkratni zmagovalec v Wimbledonu Federer je s 6 : 1, 6 : 3 in 6 : 3 odpravil Damirja Džumhurja, Nadal, sicer deseti nosilec, pa je bil s 6 : 4, 6 : 2 in 6 : 4 boljši od Brazilca Thomaza Bellucija.

Murray je dvoboj proti Kazahstancu Mihailu Kukuškinu zaključil po dveh urah in 12 minutah, zmagal je s 6 : 4, 7 : 6 (3) in 6 : 4. 

Napredovanje si je po ogorčenem boju priigral tudi Britanec Aljaž Bedene, ki je za zmago proti Čehu Radeku Štepaneku potreboval dobre tri ure, zmagal pa je s 7 : 5, 1 : 6, 4 : 6, 6 : 3 in 6 : 4.

Izpadli tretja igralka sveta in lanska finalistka

Ekspresno je delo opravila branilka naslova Čehinja Petra Kvitova, ki je v prvem krogu za zmago proti Nizozemki Kiki Bertens s 6 : 1 in 6 : 0 potrebovala zgolj 36 minut. Napredovanje si je priigrala tudi nekdanja številka ena ženskega tenisa, Danka Caroline Wozniacki. Peta nosilka Wimbledona je s 7 : 5 in 6 : 0 izločila Kitajko Zheng Saisai.

Deli s prijatelji