PO DVEH ZMAGAH

Kavčič obstal v kvalifikacijah

Objavljeno 06. januar 2013 10.33 | Posodobljeno 06. januar 2013 10.33 | Piše: A. L., STA

Ljubljančan je v Sydneyju igral kot osmi nosilec kvalifikacij.

Blaž Kavčič bo naše glavno orožje v moškem delu turnirja

SYDNEY – Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič si je skozi kvalifikacije poskušal priboriti nastop na turnirju ATP v Sydneyju. Po zmagah proti Čehu Janu Hajeku in Kitajcu Du Wiju je moral priznati premoč drugemu nosilcu kvalifikacij, Američanu Ryanu Harrisonu, ki je slavil s 7 :  5 in 6 : 3.

Kavčič je v prvem krogu kvalifikacij 436.630 ameriških dolarjev vrednega turnirja premagal Hajeka s 7 : 6 in 7 : 6, v drugem krogu pa je opravil še s kitajskim nasprotnikom in ga izločil s 4 : 6, 6 : 5 in 6 : 4. Ljubljančan je sicer v Sydneyju igral kot osmi nosilec kvalifikacij.

Bedene v glavni del s povabilom

V glavnem delu sydneyjskega turnirja bo nastopil Aljaž Bedene, ki je dobil posebno povabilo zaradi igranja v polfinalu turnirja v Chennaiju. Bedene je v sobotnem polfinalu izpadel proti Srbu Janku Tipsareviću, kljub porazu pa je dosegel največji uspeh v karieri. Nasprotnik Slovenca bo Kevin Anderson iz Republike Južne Afrike.

Grega Žemlja, najviše uvrščeni Slovenec na lestvici ATP, bo v prihodnjih dneh igral v Aucklandu, njegov prvi tekmec pa bo Kolumbijec Alejandro Falla, 54. igralec sveta.

Deli s prijatelji