SLALOM NA DIVJIH VODAH

Kauzer v močni konkurenci tretji

Objavljeno 07. februar 2016 13.21 | Posodobljeno 07. februar 2016 13.21 | Piše: STA, K. K.

V finalu odprtega prvenstva Avstralije je veslala tudi kanuistka Nina Bizjak, ki je bila peta.

Peter Kauzer.

PERTH – Slovenski kajakaš Peter Kauzer je v slalomu na divjih vodah v avstralskem Penrithu v izjemno močni konkurenci zasedel tretje mesto. V finalu odprtega prvenstva Avstralije je veslala tudi kanuistka Nina Bizjak, ki je bila peta. Tik za finalom je ostal Janoš Peterlin na enajstem mestu, Martin Albreht pa je bil 34.

Po sobotnem četrtem mestu dvojca Luka Božič in Sašo Taljat ter sedmem mestu Luke Božiča v konkurenci kanuistov so tudi v nedeljskem delu tekmovanja v Avstraliji slovenski predstavniki nastopili dobro. Hrastničan Peter Kauzer, ki v Penrithu trenira že mesec dni, je priveslal do tretjega mesta. Zaostal je le za Čehom Vitom Prindišem in Italijanom Danielejem Molmentijem. Najhitrejšo trojico je ločilo vsega pol sekunde.

»Tu je vedno lepo tekmovati. Naporno treniraš in potem se sploh ne obremenjuješ z izidom tekme, temveč se le spustiš, da vidiš, kje v tem trenutku si,« je po tekmi dejal Kauzer.

Zelo blizu finalnega nastopa je bil tudi Janoš Peterlin, ki se mu je mesto med deseterico izmuznilo za le 19 stotink sekunde. Na koncu je bil enajsti. V polfinalu je veslal tudi Martin Albreht, ki pa se mu ni izšlo po načrtih. Z dvema dotikoma in dodatnimi štirimi sekundami pribitka je bil 34., tik za klubskim kolegom Juretom Megličem, ki vesla za Azerbajdžan.

Med kanuistkami se je s petim mestom izkazala Nina Bizjak. Tekmovalke so imele zelo naporen dan, saj so najprej nastopile v kvalifikacijah, nato v polfinalu, sledil pa je še finalni nastop. Primorka je iz vožnje v vožnjo napredovala in najboljše pustila za finale. V kvalifikacijah je bila namreč deseta, v polfinalu osma, v finalu pa peta. Vsa tri mesta na stopničkah so zasedle domačinke. Zmagala je Jessica Fox, pred Rosalyn Lawrence in Alison Borrows.

Deli s prijatelji