NA DIVJIH VODAH

Kauzer na Slovaškem pometel s konkurenco

Objavljeno 21. april 2013 20.59 | Posodobljeno 21. april 2013 20.59 | Piše: STA, P. J.

Kauzer je bil v polfinalu uvrščen na peto mesto, nato pa je v odločilni vožnji veslal dve sekundi hitreje kot v polfinalu.

Peter Kauzer

LIPTOVSKY MIKULAŠ – Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na mednarodni tekmi slalomistov na divjih vodah za točke ICF v slovaškem Liptovskem Mikulašu premagal vse tekmece. Še najbolj se mu je približal Čeh Prskavec, ki je zaostal 87 stotink sekunde. V finalu je med kajakaši veslal še Janoš Peterlin, ki je bil deveti, med kanuisti pa je bil Jure Lenarčič četrti.

Kauzer je bil v polfinalu uvrščen na peto mesto, nato pa je v odločilni vožnji veslal dve sekundi hitreje kot v polfinalu. Isti čas kot svetovni prvak je dosegel tudi Poljak Polaczyk, a je prejel dve kazenski sekundi in tako ostal brez zmagovalnih stopničk. Najhitrejši čas je sicer postavil Čeh Prskavec, ki je z dvema kazenskima sekundama za Kauzerjem zaostal za 87 stotink sekunde. Tretje mesto si je priveslal Rus Ejgel. Simon Brus je bil na koncu z veliko težavami in kar 58 kazenskimi sekundami 36. Mesto za njim se je uvrstil njegov klubski kolega Martin Srabotnik. Še en celjski kajakaš, Vid Karner, je bil 29., Rok Markočič pa je tekmovanje končal na 32. mestu.

V konkurenci kanuistov je zelo dobro veslal tekmovalec tacenskega kluba Lenarčič. Varovanec Jožeta Vidmarja je po polfinalu zasedal tretje mesto, v finalu pa mesto izgubil in bil četrti. Z ogromno prednostjo treh sekund in 80 stotink je zmagal domačin Slafkovsky. Drugi je bil njegov reprezentančni sotekmovalec Benuš, tretji pa Čeh Mašek. Preostala slovenska polfinalista Blaž Cof in Luka Božič se z 28. oziroma 29. časom nista uvrstila v finale.

V konkurenci kajakašic je bila najvišje uvrščena Slovenka Ajda Novak na 15. mestu. Primorski kajakašici Alja Kozorog in Nina Bizjak sta bili 25. oziroma 30. Z veliko prednostjo več kot petih sekund je zmagala Slovakinja Jana Dukatova, drugo mesto si je priveslala Čehinja Irena Pavelkova, tretja pa je bila njena rojakinja Katerina Kudejova.

V konkurenci dvojcev in kanuistk Slovenija ni imela svojih predstavnikov.

Deli s prijatelji