KOŠARKA

Kastrati dobil slovensko državljanstvo

Objavljeno 04. julij 2013 14.46 | Posodobljeno 04. julij 2013 14.46 | Piše: STA, A. L.

Erjon je izjemno srčen in borben košarkar, kar je dokazal že v dosedanjih reprezentančnih akcijah, in tako bo nedvomno tudi v prihodnje.

Erjon Kastrati.

LJUBLJANA – Erjon Kastrati, košarkar novomeške Krke, sicer rojen na Kosovu, je ta teden prejel slovensko državljanstvo. Tako bo 198 centimetrov visoki košarkar, ki igra na položaju branilca, od zdaj močan adut za slovensko košarko, tudi člansko.

Kastrati, ki bo konec leta dopolnil 19 let, bo tako slovenski izbrani vrsti lahko pomagal na evropskem prvenstvu do 20 let (U20), ki se 9. julija začenja v estonskem Tallinu. To je vsekakor odlična novica za ekipo Damjana Novakovića, ki se bo v prvem delu prvenstva pomerila z Estonijo, s Francijo, Češko in z Italijo.

Zahvala državi

»Najlepše se zahvaljujemo vladi Republike Slovenije in zlasti ministrstvu za notranje zadeve za izjemno korektno sodelovanje in kooperativnost pri urejanju državljanstva za Erjona Kastratija. Erjon je izjemno srčen in borben košarkar, kar je dokazal že v dosedanjih reprezentančnih akcijah, in tako bo nedvomno tudi v prihodnje. S svojimi igralskimi kvalitetami pa bo v bodoče vsekakor močan adut za slovensko košarko, tudi seveda člansko,« je dejal Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij.

Deli s prijatelji