ČLOVEKOLJUBNA AKCIJA

Kapetan vsem za vzor

Objavljeno 28. december 2012 13.12 | Posodobljeno 28. december 2012 13.12 | Piše: Marko Uršič

Uroš Zorman je v okviru svoje rokometne akademije pokazal človekoljubno plat.

Uroš Zorman je zbrane dobrine za otroke predal Vlasti Nussdorfer, predsednici Belega obroča Slovenije. Foto: Igor Mali/Novice

Novoletni čas je čas veselja za otroke. A težko je, če ne dobijo daril, igrač ali sladkarij, da bi se poveselili v času Božička in dedka Mraza. Da jim bo bolje, pa je poskrbel kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman. V okviru svoje rokometne akademije je priredil človekoljubno akcijo, kjer so v trgovinah Dormeo po Sloveniji zbirali igrače, sladkarije in šolske potrebščine za ogrožene otroke, žrtve kaznivih dejanj. Včeraj so jih Vlasti Nussdorfer, predsednici Belega obroča Slovenije, tudi predali. Zorman je že zaradi svoje rokometne akademije v Savudriji v stiku z otroki in je tudi pojasnil, od kod ideja za kaj takšnega. »Bilo je malo taborov za otroke. Tako so na zraku, družijo se, saj so otroci najbolj veseli druženja. Tudi starši so tako razbremenjeni. Na taboru lahko tudi kaj pokažejo in se naučijo. Je veliko dejavnosti, druženja, ob tem spoznavajo prijatelje iz vse Slovenije. To, da smo zbirali stvari za otroke, je najmanj, kar lahko naredimo v teh težkih časih,« je pojasnil član poljskega prvaka Vive Targi iz Kielc. Poletni tabor rokometne akademije Uroša Zormana je sicer v junijskem mesecu v Savudriji, temeljno vodilo športnega društva Uroš Zorman pa je, kot je poudaril rokometni reprezentant, da športna dejavnost vodi do sreče. Na taboru si želijo nasmejanih in veselih otrok, ki bodo sklepali nova prijateljstva, se naučili kaj novega, predvsem pa preživeli enkraten teden na morju in soncu v odlični družbi.

Človeška, športna plat

Vlasta Nussdorfer, predsednica Belega obroča Slovenije, je poudarila, da človekoljubno pomagajo otrokom iz sedem tisoč družin, ki so žrtve psihičnega ali spolnega nasilja. V zadnji akciji so zbrali deset velikih škatel igrač, šolskih potrebščin in sladkarij, zato gre kapetanu čete slovenskega selektorja Borisa Deniča velika zahvala, da ima čut, kako je v teh časih otrokom še posebno hudo, če odraščajo v pomanjkanju in so ob tem tudi žrtve nasilja. Uroš Zorman je pokazal svojo človeško plat, športno pa bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer bo slovenska izbrana vrsta bila boj s tekmeci z zemeljske oble. Tam bo njegov soigralec tudi Dragan Gajić, ki je bil prisoten tudi na včerajšnjem zaključku človekoljubne akcije.

Deli s prijatelji