POGODBA

Kanacević okrepil Union Olimpijo

Objavljeno 13. avgust 2014 17.03 | Posodobljeno 13. avgust 2014 17.03 | Piše: STA, Ma. F.

Z zmaji je podpisal enoletno pogodbo.

LJUBLJANA – Košarkarski klub Union Olimpija je v svoje vrste pripeljal 22-letnega Halila Kanacevića, 203 centimetre visokega igralca. Kanacević, ki ima ameriško in črnogorsko državljanstvo, je z zmaji podpisal enoletno pogodbo.

V sezoni 2013/14 je nastopal za univerzo St. Joseph's. V študentski ligi NCAA je v povprečju dosegal 10,8 točke, 8,8 skoka, 4,4 podaje in 1,5 blokade na tekmo v 32 minutah igre. Šolanje na univerzi je končal že decembra lani, zato je po končani študentski ligi odšel v Evropo, kjer je aprila za končnico prvenstva podpisal z italijanskim Virtusom Romo. Ekipi je pomagal do polfinala lige. Letos poleti je nastopal tudi v poletni ligi NBA, kjer je nosil dres moštva Denver Nuggets.

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije, je o novi okrepitvi povedal: »Kanacević je igralec, ki lahko igra na obeh centrskih položajih. Nima še veliko izkušenj z igranjem v Evropi, a upamo, da se bo hitro prilagodil. Sestavljamo mlado, borbeno in svežo ekipo. Zanj smo pridobili dobra priporočila in vem, da je izjemno motiviran. Na centrskih položajih računamo še na mladega Vasilija Vučetića, Dina Murića, Blaža Mahkovica in Alena Omića

Deli s prijatelji