POKAL CEV

Kamniški odbojkarji po zlatem nizu v osmino finala

Objavljeno 01. november 2012 23.51 | Posodobljeno 01. november 2012 23.51 | Piše: S. U., STA

Calcit Volleyball z veliki težavami izločil švicarskega pokalnega zmagovalca.

Odbojkarji Calcit Volleyballa so ponovili lanski uspeh.

ST. GALLEN – Odbojkarji Calcita Volleyballa so se uvrstili v osmino finala pokala Cev. V povratni tekmi 1/16 finala proti švicarskemu pokalnemu zmagovalcu Volley Amriswilu so v St. Gallnu sicer izgubili z 1 : 3 (–16, –17, 18, –19), a ker so dobili prvo tekmo v Ljubljani (3 : 1), je o njihovi usodi odločal zlati niz, v katerem so bili boljši s 15 : 11.

Volley Amriswil - Calcit Volleyball 3:1 (16, 17, 18, 19, 11)

Športna dvorana St. Gallen, gledalcev 200, sodnika: Evers (Belgija), Ragazzini (San Marino).
Volley Amriswil: Benoit, Walzer, Brühwiler, Claudio, Perler, Trevisan, Cao Herrera, Ljubičić, Schläpfer, A. Heidrich, Alvarez, F. Heidrich.
Calcit Volleyball: Hribar, Sušec, Brulec, Planinc, J. Pokeršnik, Brulc, Hrast, Stavbar, Kotnik, Štern.

Kamniški odbojkarji so z veliki težavami izločili švicarskega pokalnega zmagovalca. v St. Gallnu (Amriswil tako kot Calcit zaradi neustreznosti dvorane ne more igrati v domačem kraju), in čeprav niso odigrali tekme, kot znajo, so bili dovolj dobri vsaj v zlatem nizu – zmaga v njem jim je zagotovila napredovanje in dvoboj z znanci iz srednjeevropske lige, ekipo Posojilnice Doba, ki jo vodi njihov nekdanji trener Bogdan Kotnik.

Velike težave z igro v gosteh

Gostovanje v Švici je še enkrat dokazalo, da imajo Kamničani veliko težav z igro v gosteh. Tako kot v tekmah srednjeevropske lige se tudi tokrat niso znali izogniti slabim trenutkom, črnim serijam, ki bi lahko bile usodne. A očitno imajo Švicarji podobne težave, saj so bili tudi oni v dvorani Tivoli večji del tekme na ravni, ki Kamničanom ne bi smela delati težav, v domovini pa so zaigrali precej bolje.

Ponovili lanski dosežek

Prva črna serija se je Slovencem dogodila že takoj po začetku. Po prvem tehničnem odmoru so bili še povsem blizu tekmecem (7 : 8), a po izidi 12 : 9 so domači dobili sedem točk zapored, tako da je bil niz odločen. Podobno je bilo v drugem nizu. Gostje so še vodili s 7 : 6, nato pa jih je delni izid 2 : 10 postavil v izgubljen položaj. V tretjem nizu je že kazalo, da so ujeli ritem, a v četrtem je bilo vse po starem. Na srečo pa so bili pravi, ko je bilo to najbolj treba, tako da so se po več kot dveh urah boja razveselili ponovitve lanskega dosežka, ko so se ravno tako uvrstili v osmino finala.

Deli s prijatelji