ODBOJKA

Kamničankam drugi pokalni naslov

Objavljeno 27. december 2013 21.14 | Posodobljeno 27. december 2013 21.15 | Piše: STA, Mo. S.

V prvih dveh nizih je bila igra povprečna, v tretjem pa se je vendarle razživela.

HOČE – Odbojkarice Calcita Volleyballa so v finalu slovenskega pokala v Hočah premagale Novo KBM Branik s 3 : 1 (23, –20, 19, 23). Mariborčanke so dvoboj slabo začele. Težave na sprejemu so povzročile zaostanek štirih točk (1 : 5), toda stvari so se hitro obrnile in na šesti točki sta bili ekipi izenačeni. Obe sta še naprej delali napake, a skladno, tako da je bil izid še na 14. točki izenačen. Nato pa se je gostujočemu trenerju Gašperju Ribiču posrečila menjava, namesto Tamare Borko je v igro vstopila Mojca Božič, ki je svoji ekipi z odličnimi servisi priborila vodstvo 20 : 14. Štajerke so se sicer še vrnile v niz, po zaslugi servisov svoje rezervistke Mihele Planinšec prišle blizu, pozneje pa tudi izenačile na 22 : 22, toda v končnici je stvari v roke vzela Tjaša Turnšek, bila je najzaslužnejša za vodstvo Kamničank z 1 : 0.

Božičeva in Mihela Planinšec sta odigrali pomembni vlogi za svoji ekipi tudi v drugem nizu, v katerem so Mariborčanke pri drugem tehničnem odmoru vodile s 16 : 8. A Božičeva je s servisi poskrbela, da so se Kamničanke približale (16 : 18), za nov odmik Nove KBM, ki je prinesel izenačenje na 1 : 1, pa so ob napakah gostij zaslužni predvsem servisi Planinščeve.

Bolj živo v nadaljevanju

V prvih dveh nizih je bila igra povprečna, v tretjem pa se je vendarle razživela. Calcitovke so v njem vodile z 12 : 7, nato se je v domači vrsti razigrala Nika Blagne, ki je z nekaj zaporednimi točkami zrežirala preobrat (19 : 16), toda glavno besedo v nizu so imele Gorenjke, z delnim izidom 9 : 0 so prišle do vodstva z 2 : 1. Za to so poskrbeli predvsem servisi Petre Vrhovnik in pa blok, v katerem je blestela Lucille Charuk.

Višek dramatičnega boja je pomenil četrti niz. Ekipi sta točki osvajali v serijah, se izmenjavali v vodstvu. Kamničanke so vodile z 22 : 18, toda borbene Štajerke se niso dale. Po bloku Elene Kučej so izenačile na 22 : 22, toda tako kot v prvem nizu je tudi v četrtem v pravem trenutku zablestela Turnškova, ki je ob asu Božičeve poskrbela za dve od zadnjih treh kamniških točk.

Deli s prijatelji