SVETOVNI POKAL

Jure Meglič zmagal v slalomu na divjih vodah

Objavljeno 01. september 2012 18.37 | Posodobljeno 01. september 2012 18.38 | Piše: Ma. F., STA

Njegov uspeh sta dopolnila še Anže Berčič z drugim in Benjamin Savšek s četrtim mestom.

Jure Meglič.

BRATISLAVA – Slovenski kajakaš Jure Meglič je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi. Že pred tem sta med kanuisti slovenski uspeh dopolnila Anže Berčič z drugim in Benjamin Savšek s četrtim mestom.

V kajaku je Meglič dosegel svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, prvič je slavil v Tacnu pred petimi leti, in tako potrdil, da se po operaciji hrbta vrača med najboljše. Meglič je kljub dotiku za dobri dve desetinki ugnal Francoza Borisa Neveuja in Etienna Dailla. Martin Albreht in Janoš Peterlin sta izpadla v polfinalu z 31. in 36. časom, Simon Brus pa že v kvalifikacijah s 57. mestom.

V nedeljo še polfinale kanuističnih dvojcev

Med kanuisti je Berčič z drugim mestom dosegel največji uspeh na tem tekmovanju. Zmagal je Slovak Alexander Slafkovsky, ki je za 84 stotink sekunde ugnal Berčiča, za 93 pa tretjeuvrščenega Čeha Vitezslava Gebasa. Savšek je zaostal 2,14 sekunde, imel pa šest kazenskih sekund (sprva so mu jih pripisali kar osem). V polfinalu sta izpadla Blaž Cof na 20. in Jure Lenarčič na 24. mestu.

V nedeljo bodo Slovenijo zastopali še Sašo Taljat in Luka Božič ter Dejan Kralj in Simon Hočevar v polfinalu kanuističnih dvojcev ter Eva Terčelj in Urša Kragelj med kajakašicami.

Deli s prijatelji