IZVOLJEN

Jošt Dolničar novi predsednik Veslaške zveze Slovenije

Objavljeno 19. januar 2013 16.44 | Posodobljeno 19. januar 2013 16.45 | Piše: Ma. F., STA

Dolničar je že dlje časa uspešen gospodarstvenik, trenutno opravlja funkcijo člana uprave Pozavarovalnice Sava.

Jošt Dolničar.

BLED – Na današnji volilni skupščini na Bledu so delegati veslaških klubov za novega predsednika krovne slovenske veslaške organizacije izvolili Jošta Dolničarja, ki bo zvezo vodil do jeseni leta 2016. Dolničar, nekoč tudi sam dejaven veslač, je bil edini kandidat za predsednika Veslaške zveze Slovenije (VZS) in je na volitvah dobil podporo vseh veslaških klubov.

Dolničar, v zadnjem času trener in predsednik ljubljanskega veslaškega kluba, sicer že dlje časa uspešen gospodarstvenik, trenutno pa član uprave Pozavarovalnice Sava, je ob izvolitvi predstavil glavne smernice za prihodnji mandat, ki so nadaljevanje doseganja vrhunskih rezultatov veslaških reprezentanc, izgradnja sistema za uspešne prehode iz mladinskih v člansko kategorijo ter gostovanje vsaj ene velike veslaške prireditve in zagotavljanje ustreznih finančnih sredstev.

Slobodan Radujko za podpredsednika

Delegati skupščine, ki so se zahvalili Denisu Žveglju za uspešno predsedovanje v preteklem mandatu, so izvolili še Slobodana Radujka za podpredsednika in pet članov izvršnega odbora (IO): Vilija Vindiša, Darka Goloba, Branka Pišlarja, Iztoka Čopa in Miloša Puglja.

Po funkciji so člani IO postali Vladimir Meglič (kot predsednik sodniškega odbora), Luka Špik (kot predstavnik vrhunskih veslačev) in Peter Fajfar (kot predsednik tekmovalnega odbora), kot zadnjega člana IO pa bo trenerska komisija izvolila še svojega predsednika. Ta komisija ima tudi nalogo v najkrajšem času oblikovati merila za izbor selektorja, na podlagi katerih bo predsednik imenoval selektorja veslaških reprezentanc, so sporočili iz VZS.

Deli s prijatelji