KASAŠKE DIRKE

Jolly GJ postavila rekord steze

Objavljeno 23. julij 2013 19.12 | Posodobljeno 23. julij 2013 19.12 | Piše: Jana Vejnovič

Kasači so se tokrat pomerili na hipodromu Vrbljene v občini Ig.

Hipodrom Vrbljene so letos prenovili, tako da je ovalna kasaška steza dolga 600 metrov, široka 10 metrov, naklon v zavojih pa znaša 11 stopinj.

Dosedanji rekord 1.18,6, (Jasin GL) je izboljšala Jolly GJ. V peti dirki, avtostart za kasače EU, stare 3–14 let, 1870 m, je takoj po eksplozivnem startu šestletna Jolly GJ (Naglo-Jasna), rejec in lastnik Lojze Gorjanc/Janez Jerovšek, KK Komenda, z Romanom Jerovškom v sulkiju začela z napadom, prehitela sedemletnega Ramba in vodstvo obdržala vse do cilja. »Rad dirkam na tem hipodromu, konkurenca je enako huda kot drugod«, je bil Jerovšek vesel zmage. V spominski dirki Franca Pirca je zmagal šestletni Izmir z Miho Šušteršičem v sulkiju, KK Komenda.

V četrti, spominski dirki Franca Pirca, se je za startnim avtomobilom zbralo šest kasačev EU, starih 3–14 let, do cilja pa so zaradi diskvalifikacije dveh prikasali štirje. Šestletni Izmir (Meadow Meritime-nes), rejec Mirko Šonaja, lastnik Andrej Arnol/Miha Šušteršič, KK Komenda, z voznikom Miho Šušteršičem je odlično startal, poskušala ga je uloviti Mata Hari Peška z Janezom Dolinškom, pa s pogumnim poskusom prehitevanja pred ovinkom zadnjega kroga še Denita BJ z Vitom Šadlom, a Izmir se je obeh otresel. Vito Šadl je s petletno Diso BJ okusil sladkost zmage že v tretji dirki, ko je takoj na startu potegnil in vodstvo obdržal do cilja, kar »je bila načrtovana taktika«, je povedal Šadl.

Enako število konj se je pomerilo v drugi dirki. Zastopani so bili skoraj vsi klubi, zmagovalni pokal pa je visoko v zrak dvignil Dušan Zorko, s štiriletno Cubo Libre OZ (Lets Go-Cony Chergon), rejec Zvonko Osterc, lastnik Slavek Marinič/Boštjan Heric, KK Ljutomer. 

V dirki dvovpreg s konji slovenske hladnokrvne pasme smo občudovali šest stasitih parov, zmagal pa je Marjan Trček, KD Barje.   

Dirke je priredil KD Krim v sodelovanju z Zvezo društev kasaške centrale Slovenije. Jože Škulj, predsednik KD Krim: »Za ta dan vsako leto člani društva namenijo veliko prostovoljnih ur dela, v veliko pomoč pa nam je tudi podpora Občine Ig ter drugih sponzorjev.«

Izidi

1. dirka: 1. Seni/Simončič, 2. Norwey/Susman, 3. Dante/Babnik, 4. Fina Baron/Košak;

2. dirka: 1. Cuba Libre OZ/Zorko/, 2. Azuro (HR)/Hrovat, 3. Donatela/Plečko, 4. Arlindo Vita/Furar;

3. dirka: 1. Disa BJ/Šadl, 2. Candy/Činkole, 3. Rosabela/Dovžan, 4. Nostromo Vita/Jan; 

4. dirka: 1. Izmir/Šušteršič, 2. Denita BJ/Šadl, 3. Mata Hari Peška/Dolinšek, 4. Play Catch/Dolinšek;

5. dirka: 1. Jolly GJ/Jerovšek, 2. Rambo/Seršen, 3. Marlon (IT)/Kukolj, 4. Neverending/Prebil;

6. dirka: dvovprege slovenska hladnokrvna pasma, zmaga: kobili Ibara in Lisbona, lastnik in voznik Marjan Trček, KD Barje.

Deli s prijatelji