EUROBASKET

Jeseniška zaušnica košarkarjem, nočejo plačati 200.000

Objavljeno 28. marec 2014 13.52 | Posodobljeno 28. marec 2014 13.52 | Piše: D. P.

Kaj bo storil KZS v tem primeru, še ni jasno. Za pojasnila smo se obrnili na tiskovnega predstavnika Anžeta Blažiča.

Jaka Lakovič.

JESENICE – Občinski svet na Jesenicah je sinoči odločno zavrnil plačilo dodatnih 200.000 za kotizacijo evropskega prvenstva (EP) 2013.  

KZS trdi svoje

»Gre za že pred časom dogovorjeni znesek plačila sofinanciranja, za katerega so se med seboj dogovorili župani ob potrditvi Celja za nadomestno lokacijo,« so potrdili pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) pred dnevi.

Jeseniška občina, v prenovljeni dvorani Podmežakla so potekale tekme predtekmovanja, je KZS že plačala 610.000 evrov kotizacije, dodatnih 200.000 evrov pa mora plačati na podlagi dogovora o poplačilu dela kotizacije, ki bi ga morala kriti občina Celje, ki je s tem pogojevala organizacijo tekem predtekmovanja v knežjem mestu. Celjsko kotizacijo so se v skladu z dogovorom zavezali pokriti v občinah Jesenice in Koper, ki sta tudi gostili tekmovanje, pojasnjujejo pri KZS.

Na Jesenicah pravijo: Poravnali smo vse

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je že v torek zatrdil, da je Občina Jesenice poravnala vse pogodbene obveznosti. Sinoči je o zahtevi KZS obvestil občinske svetnike, ki so predlog za plačilo kategorično zavrnili.

Kaj bo storil KZS v tem primeru, še ni jasno. Za pojasnila smo se obrnili na tiskovnega predstavnika Anžeta Blažiča. Odgovore še čakamo.

Deli s prijatelji