REANIMACIJA

Jesenice so mrtve, naj živijo Jesenice?!

Objavljeno 04. julij 2012 18.05 | Posodobljeno 04. julij 2012 18.06 | Piše: Boštjan Fon

Ljudje, ki so pokopali HK Acroni Jesenice, ustanavljajo HD Acroni.

Slavko Kanalec je tudi direktor Acronija (foto: Tomaž Branc).

Tajnega ustanovnega zbora HD Acroni v prostorih Acronija so se udeležili: Marko Škoberne, nekoč že v vrhu jeseniškega hokeja sedeči Stanko Sedlar, Anže Pogačar, Iztok Šimnic, razvpiti član upravnega odbora HK Acroni Pavo Ivanković, ki si je na zadnji skupščini kluba za nadzornika namestil kar svojega sina, še en nadzornik HK Acroni Blaž Jasnič, Bojan Todorovič, Majda Reberšak, Robert Starc, Iztok Tomažič, Gorazd Kosec in seveda predsednik HK Acroni, ki je pred dobrega pol leta odstopil, pa ni bil razrešen in je na zadnji skupščini HK Acroni kar sam sebe še enkrat kandidiral za predsednika – Slavko Kanalec. 
Omenjeni so dali v zapisnik, da je HD Acroni društvo, v katerem se prostovoljno, samostojno in nepridobitno združujejo sponzorji, donatorji in ljubitelji hokeja na ledu z namenom tekmovalnega igranja hokeja oziroma z željo aktivno sodelovati pri delovanju društva in razvoju hokeja na ledu. Sedež društva so si rezervirali kar na Ledarski 4, kjer že domujeta profesionalni, iz lige Ebel odslovljeni HK Acroni in HD Jesenice mladi, podmladek jeseniškega hokeja.

Za šefa HD Acroni so na zboru postavili, uganili ste, Kanalca, do občnega zbora, kjer bi se zagotovo spet predlagal za predsednika. Za registracijo društva na Upravni enoti Jesenice naj bi poskrbela Škoberne in Ivanković, ki so ga pred 10 leti kot javnega uslužbenca, bil je namreč direktor urada za nadzor prirejanja iger na srečo, ovadili kriminalisti zaradi zlorabe položaja. Toda ...

Naj plačajo!

Dejstvo je: pri HK Acroni se poskušajo otresti svoje odgovornosti in poplačila dolgov igralcem, trenerjem in dobaviteljem z ustanovitvijo by pass društva z imenom Hokejsko društvo Acroni Jesenice. Podobnost kratic starega kluba HK Acroni in novega društva HD Acroni bi zmedla marsikoga, predvsem upnike, ne nazadnje pa tudi sodišča in državo. Umni funkcionarji, ki so pridelali večmilijonsko izgubo v gorenjskem športnem ponosu, ga moralno degradirali na raven neke vevške Slavije, zagrebške Mladosti ali Spartaka iz Subotice, bi z registracijo HD Acroni povzročili, da bi vsi dolgovi ostali staremu klubu. Najprej bi morali novo društvo brez dolgov sprejeti v Hokejsko zvezo Slovenije, a je predsednik HZS Matjaž Rakovec spregledal namen jeseniške druščine. Pavo Ivanković, ki se je v ponedeljek namesto Kanalca udeležil 96. seje predsedstva HZS, sploh ni dobil besede. Ustanovitelji hokejskega društva niti tega ne vedo, da o sprejemu novih članic odločata skupščina in predsedstvo HZS.

Ker pa HD Acroni želi postopek speljati tudi prek Upravne enote Jesenice, bi jih morala načelnica UE Jesenice Alenka Burnik opozoriti, da je treba najprej določiti odgovornost za nastalo stanje v obstoječem Hokejskem klubu Acroni Jesenice. Nad potezami Kanalca in pajdašev je ogorčen jeseniški podžupan in predsednik Hokejskega kluba Jesenice mladi Miha Rebolj, ki ga je pred leti Kanalec spodil iz HK Acroni zaradi nasilnega incidenta s trenerjem Mikom Posmo.

HK Acroni Rebolju, bratoma Rodman, Tomažu Razingarju, Alešu Kranjcu ter drugim dolguje na stotisoče evrov za pošteno opravljeno delo. »Naj Kanalec enkrat v življenju stoji za svojimi besedami in naj izplača s svojim podpisom podpisane pogodbe in anekse vsem, ki smo Hokejskemu klubu Acroni Jesenice dali kri, znoj, svoje znanje in izkušnje,« pa je bil ob novici o ustanovitvi HD Acroni kratek Rebolj.
 

Deli s prijatelji