IZJEMEN DOSEŽEK

Jeranko se lahko pohvali z najglobljim slovenskim potopom vseh časov

Objavljeno 05. december 2014 16.18 | Posodobljeno 05. december 2014 16.18 | Piše: B. P.

Samo Jeranko se je na prestižnem tekmovanju Vertical Blue potopil na neverjetnih 107 metrov. Na vdih in brez pomoči uteži.

Jeranko je svoj lastni rekord, ki ga je pred dnevi postavil ravno na tem tekmovanju, izboljšal za kar pet metrov.

Predzadnji dan prestižnega tekmovanja Vertical Blue 2014, ki poteka na Bahamih, se je naš najuspešnejši potapljač na vdih Samo Jeranko uspešno potopil na globino 107 metrov in s tem postal Slovenec z najglobljim potopom vseh časov, ob tem pa ohranil tudi vodstvo v skupnem seštevku tekmovanja.

Jeranko je s tem svoj lastni rekord, ki ga je pred dnevi postavil ravno na tem tekmovanju, izboljšal za kar pet metrov. Po nastopu je zadovoljen dejal: »Presenečen sem s kakšno lahkoto opravljam potope prek magične globine 100 metrov. Veseli me, da med potopi uživam in ne hodim po robu. Ob takih trenutkih je ves trud poplačan, prepričan pa sem, da lahko v prihodnje dosežem še veliko več.«.

Rekordno globino je Jeranko dosegel v minuti in 45 sekundah, celoten potop pa je trajal tri minute in ravno toliko sekund. Izredno dobro pa našemu tekmovalcu kaže tako v skupni razvrstitvi kot tudi v individualnih disciplinah. Trenutno ohranja vodstvo v skupnem seštevku, zaseda drugo mesto v disciplini s plavutjo in tretje brez nje.

Najgloblji slovenski potop vseh časov

Z današnjim potopom pa Jeranko ni le izboljšal rekorda v disciplini s plavutjo, temveč je opravil tudi najgloblji slovenski prosti potop vseh časov. Kot so sporočili iz društva za podvodni ribolov Tjulnji, ima Jerankov rekord prav posebno težo, saj je bil dosežen v tekmovalni disciplini, kjer za potop ni dovoljeno uporabljati dodatnih uteži. Meter manj se je pred meseci potopil Jure Daić, a je pri tem uporabljal dodatne uteži, ki jih je na dnu odvrgel.

Jutri je na sporedu zadnji dan tekmovanja, kjer bodo oči javnosti uprte v svetovna rekorderja, Rusa Alexeya Molchanova in Novozelandca Williama Trubridgea. Oba sta namreč glavna konkurenta našemu tekmovalcu za zmago v skupnem seštevku.

Deli s prijatelji