KOŠARKA

Je Maljković že zgodovina ali ne?

Objavljeno 24. oktober 2013 13.46 | Posodobljeno 24. oktober 2013 13.50 | Piše: STA, R. T.

Po nekaterih informacijah iz Srbije Božidar Maljković ne bo več selektor slovenske košarkarske reprezentance, na KZS pa trdijo drugače.

Selektor Božidar Maljković.

LJUBLJANA – Beograjski spletni portal B92 je včeraj objavil novico o koncu sodelovanja med Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) in selektorjem članske reprezentance Božidarjem Maljkovićem. Novica ni nepričakovana, saj je imel srbski strokovnjak veljavno pogodbo s KZS do konca EP 2013, nadaljnjo sodelovanje pa je odvisno od pogovorov med obema stranema.

Toda vest beograjskega portala so v KZS označili za neresnično, saj se z Maljkovićem še niso pogovarjali oziroma mu ponudili nove pogodbe, prav tako pa od njega niso prejeli nobenega pisma, v katerem bi strateg zapisal, da ne bo več vodil selekcije Slovenije.

Gogi bi še imel šjora Boža

Po EP je prvi zvezdnik Slovenije Goran Dragić izrazil željo, da Maljković, ki je sicer daleč najdražji selektor v zgodovini slovenske reprezentance, ostane na klopi Slovenije.

61-letni Maljković je v svoji bogati karieri osvojil naslove klubskega prvaka s tremi različnimi ekipami, Jugoplastiko, Limogesem in Panathinaikosom, selektor Slovenije pa je postal leta 2010. Na EP v Litvi 2011 je Slovenijo popeljal do sedmega mesta, letos v Sloveniji pa do petega in s tem do mesta na SP 2014 v Španiji.

Deli s prijatelji