RAZHOD

Janša nič več veslaški selektor

Objavljeno 12. september 2014 15.33 | Posodobljeno 12. september 2014 15.33 | Piše: STA, T. L.

Jošt Dolničar bo v naslednjih dneh izbral novega kandidata za selektorja.

Miloš Janša.

LJUBLJANA – Veslaška zveza Slovenije (VZS) se je danes razšla z dolgoletnim selektorjem slovenskih reprezentanc Milošem Janšo (64), so sporočili z VZS. Predsednik VZS Jošt Dolničar bo v naslednjih dneh izbral novega kandidata za selektorja.

Miloš Janša, ki so ga za selektorja nazadnje imenovali lansko pomlad, je to funkcijo opravljal vse od osamosvojitve. Blejec, po izobrazbi pravnik, je bil v preteklem obdobju eden od tvorcev uspešne slovenske veslaške zgodbe in trener večine posadk, ki so na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih osvajale medalje.

Predsednik VZS Jošt Dolničar, ki do nadaljnjega prevzema nujno koordinacijo reprezentančnih obveznosti, je že začel dejavnosti za imenovanje novega selektorja. »Za odločitev o razrešitvi sem se odločil zaradi stagnacije vrhunskih in načrtovanih tekmovalnih rezultatov v zadnjem obdobju in razhajanja glede pogledov na dolgoročni razvoj veslanja in reprezentance. Ocenjujem namreč, da je nastopil trenutek, ko je treba prevetriti delovanje na ravni slovenskih veslaških reprezentanc in dati priložnost novim pogledom in ljudem. Ob tem se Milošu Janši v imenu VZS in v svojem osebnem imenu zahvaljujem za dolgoletno delo in vrhunske rezultate, katerih tvorec je bil,« je v sporočilu za javnost zapisal Dolničar.

Do konca letošnje tekmovalne sezone slovenske veslače sicer čaka še nekaj tekmovanj. Reprezentanca mlajših mladincev in pionirjev bo v soboto nastopila na tradicionalnem mednarodnem šesteroboju, kjer je že tri leta nepremagana.

V nedeljo bo na Bresterniškem jezeru pri Mariboru 36. mednarodna regata, ki se je bo udeležilo 330 veslačev iz treh držav. Glavno jesensko tekmovanje bo 24. državno prvenstvo, ki bo na Bledu 21. septembra. Tam bodo nastopili veslači iz vseh sedmih slovenskih klubov, vključno z večino naših najboljših tekmovalcev.

Dan prej bo VZS organiziral mednarodno veteransko regato, ki se je bo udeležilo 150 veslačev iz šestih držav, njen glavni namen pa je promocija svetovnega veteranskega prvenstva Bled 2017. Uradni zaključek veslaške sezone bo tradicionalno s sprintersko regato na Ljubljanici 27. septembra.
 

Deli s prijatelji