PRED PRVENSTVOM

Janežič spi na tleh

Objavljeno 22. avgust 2015 17.00 | Posodobljeno 21. avgust 2015 18.38 | Piše: Marko Uršič

Mladi slovenski atleti so pred začetkom SP impresionirani nad pekinškim Ptičjim gnezdom.

Hitri Luka Janežič v Pekingu spi na jogiju na tleh. Foto: Igor Mali

PEKING – Napočil je čas. Danes se je v Pekingu že v ranih jutranjih urah po slovenskem času začelo 15. svetovno prvenstvo v atletiki, že prvi dan pa se bosta na stadionu Ptičje gnezdo ugnezdila slovenski tekač na 800 m Žan Rudolf in skakalec s palico Robert Renner. Oba čakajo kvalifikacije oziroma Rudolfa prvi krog teka na 800 m. »Kar malce ostaneš brez besed, ko stopiš v tako izjemen stadion, kot je ta v Pekingu. Kaj bo šele, ko bodo tribune polne. To bo moje prvo člansko SP in se mi bo za vedno vtisnilo v spomin. Prve tri dni po prihodu na Kitajsko je bilo težko zaradi časovne razlike, saj nisem bil spočit in noge niso bile prave. A nazadnje sem opravil pravi trening, bilo je že neprimerno lažje, tudi zrak je boljši in na stadionu ne nosim maske. Zunaj njega pa še,« pravi Žan Rudolf, ki ima težave z astmo, kar je v s smogom nasičenem ozračju Pekinga še dodatna težava.

»Ko sem prvič prišel na stadion, sem zaradi tako velikih dimenzij dobil kar kurjo polt, na takšnem stadionu še nisem tekmoval. Komaj čakam na kvalifikacije, vse skupaj je zame še dodaten motiv. Psihično in telesno sem zelo dobro pripravljen, nič me ne moti. Na svojem prvem članskem SP bi lahko prišel v finale z odličnim skokom, ki sem ga sposoben. V odstotkih imam manj možnosti, da izpadem, kot da pridem v finale,« je ocenil Robert Renner.

V nedeljo bosta vzdušje SP občutila še Luka Janežič na 400 m in Maja Mihalinec v krajšem sprintu, torej tistem na 100 metrov. »Še lani nisem pričakoval, da bom nastopil na tem stadionu, zdaj, ko sem tukaj, je vse malce drugače. Toda stadion je izjemen, ne znam si predstavljati, kako bo, ko bo poln. Noro bo, ampak to me bo še dodatno motiviralo,« je dejal Janežič. No, član Kladivarja pa spi na jogiju na tleh hotelske sobe. »Nekdo od treh slovenskih atletov bi moral biti sam v sobi in smo se odločili, da bomo skupaj v isti. Eden mora zato spati na tleh, in to sem jaz. Sem pa dobro spal in ni nobenih težav,« je pojasnil Janežič.

 

Deli s prijatelji