NBA

James četrtič MVP rednega dela

Objavljeno 06. maj 2013 13.41 | Posodobljeno 06. maj 2013 13.42 | Piše: STA, A. L.

Pridružil se je največjim legendam lige, hkrati pa postal najmlajši, ki mu je podvig uspel štirikrat.

LeBron James je bil zelo razpoložen za igro.

NEW YORK – Košarkar Miamija LeBron James je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela lige NBA. To je že njegov četrti tovrstni naziv, s čimer se je pridružil največjim legendam lige, hkrati pa postal najmlajši, ki mu je podvig uspel štirikrat.

Štiri naslove MVP imajo v ligi NBA le še Michael Jordan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar in Bill Russell. Za 28-letnega Jamesa je to četrti naslov v petih sezonah, kar je do zdaj uspelo le Russellu, postal pa je tudi najmlajši igralec s toliko nazivi. Abdul-Jabbar, ki ima šest naslovov MVP, je petega prejel pri tridesetih letih.

»Kralj James«, ki je imel v rednem delu povprečje 26,8 točke, 8 skokov in 7,3 podaje, je v glasovanju suvereno prehitel vse tekmece. Prvo mesto mu je dodelilo 120 glasovalcev od 121, prejel je 1207 točk. Drugo mesto je zasedel Kevin Durant (765), tretje Carmelo Anthony (475), četrti in peti pa sta bila Chris Paul in Kobe Bryant.

Za Jamesom je izjemnih dvanajst mesecev. Lani je bil MVP rednega dela in finala, v katerem je Heat premagal Oklahomo, avgusta pa je z ameriško reprezentanco osvojil še zlato olimpijsko medaljo.

Deli s prijatelji