POLFINALE

Jagodnik: Mi ne jokamo!

Objavljeno 10. maj 2014 16.41 | Posodobljeno 10. maj 2014 16.41 | Piše: Drago Perko

V polfinalu košarkarskega DP bodo Krki in Union Olimpiji štrene mešali Hopsi in Helios.

Štiridesetletni Goran Jagodnik, št. 12, zdaj izziva še novomeško Krko. Foto: Igor Zaplatil

Slovenija bo do konca maja dobila novega ali novega-starega košarkarskega prvaka. Naslov brani Krka, oslabljena in zdesetkana Union Olimpija bo poskušala vrniti lovoriko v Ljubljano, v polfinale pa so se uvrstili še domžalski Helios in Hopsi s Polzele. Domžalčanom je uspelo kljub velikim finančnim težavam, Hopsi pa so najprijetnejše presenečenje sezone. Obeti za košarkarski jutri v Domžalah so nepredvidljivi. Pred odločilno četrtfinalno tekmo z Rogaško je upravi resda uspelo zagotoviti eno plačo in tako vsaj malce umiriti ozračje v slačilnici. »Malce lažje smo zadihali,« pravi trener Zmago Sagadin, ki pa se je pridušal, da zaradi finančnih težav trenirajo le enkrat na dan: »Temu primerna je tudi kakovost naše igre.« V polfinalu se bodo Domžalčani pomerili z Olimpijo. Sagadin ni pretiran optimist, a bele zastave ne namerava izobesiti. »Ena plača je prišla, ampak to ne bo dovolj za Olimpijo. A bomo poskusili. To ni prepovedano, še manj pa, da bi bil to greh.« Nekdanji trener Olimpije tudi nima vzpodbudnih informacij glede nadaljnje usode kluba in finančne pomoči podjetja Helios, ki je bilo več kot 30 let širokogruden mecen domžalske košarke. Trener v pogovore ni vključen, ni pa tudi optimist glede nastopa Heliosa v regionalni ligi ABA v prihodnji sezoni. Klub bo poskušal preživeti, dodatno mesto v regionalni ligi, ki sta ga priborili Krka in Union Olimpija, pa bo šlo federaciji BiH.

Pomaga tudi Beno Udrih

Zato pa so v četrtek zvečer toliko bolj veselo uvrstitev v polfinale lige Telemach proslavljali na Polzeli, Hopse zdaj čaka obračun s Krko. Goran Jagodnik se je pošalil, da bi rad s Krko opravil v dveh tekmah, ker da je že malce utrujen, nam pove Janko Vašl, glavni operativec kluba s Polzele. »Veseli smo, saj smo dokazali, da se lahko tudi z malo denarja in znanjem pride med elito.« Njihov proračun za sezono je 170.000 evrov, okoli 90 odstotkov denarja so tudi realizirali in zagotovili. Ob tem so vnovič zadeli s tujci, v drugem delu sezone sta blestela Kamerunec Alexis Wangmene in Južnoafričan Gabriel Christopher. Vmes so Polzelani po polovici sezone v Libanon prodali Hugha Robertsona (do tedaj 1. ime lige Telemach). Vašl prizna, da je posredno za dobre tuje okrepitve kriv kar Beno Udrih, ki je nekaterim agencijam priporočil svoj matični klub. Ob tem je slovenski as iz lige NBA lani domov poslal tudi denar za komplet dresov in copat.

Ob vseh dobrih stvareh so imeli na Polzeli tudi nekaj preglavic. V zadnji tretjini sezone so Hopsi dobili novega trenerja (namesto Boštjana Kuharja je prišel domačin Jernej Kobale, kar se je izkazalo za dobro), za nameček je Samo Udrih odšel na Slovaško, prvi organizator igre Danijel Vujasinovič pa je poškodovan. To ekipe iz najbolj košarkarske vasi v Sloveniji ni ustavilo. Izločili so Laščane, ob tem pa je dal 40-letni Jagodnik vsem jasno vedeti, da na Polzeli ne cvetijo rožice: »Tudi mi imamo težave kot še mnogi drugi klubi, a ne jokamo. Igramo za precej manj denarja kot v Heliosu. A ko stopimo na igrišče, nobeden ne razmišlja o denarju!«

 

Deli s prijatelji