NAMIZNI TENIS

Iz Hrastnika na svetovni vrh

Objavljeno 15. maj 2016 18.24 | Posodobljeno 15. maj 2016 18.24 | Piše: Drago Perko

Mladinec Darko Jorgič zaseda 1. mesto na svetovni jakostni lestvici. V tej sezoni bi rad medaljo na evropskem prvenstvu, potem pa ga čaka selitev v Italijo.

Darku vsi gledajo v hrbet. Foto: NT Svet

Zadnje leto je bilo zelo uspešno za slovenski namizni tenis. Tudi po zaslugi mladega Darka Jorgiča in Denija Kožula, ki sta v Bratislavi postala mladinska evropska prvaka. Tudi letos se uspehi nadaljujejo, še ne 18-letni Darko pa že kuje načrte za svoje prihodnje udarce za mizo in korake v življenju. Danes je na samem vrhu svetovne mladinske lestvice, kar je zagotovo dosežek za anale.

Šola se za računalničarja

Darko prebiva v Dijaškem domu Novo mesto, ki so ga lani prenovili. Pohvali kolektiv z ravnateljem Marjanom Grahutom na čelu, ki tudi izvrstnemu športniku omogoča izvrstne razmere za bivanje. Obiskuje srednjo šolo za računalništvo v sosednjem Šolskem centru Novo mesto, dvakrat na dan pa trdo trenira. 


Zamenjal Kitajca

Med 200 najboljšimi na svetu v tej konkurenci so še trije Slovenci: Peter Hribar (167.), Tilen Cvetko (173.) ter Erik Paulin (197.). Jorgič je na 1. mestu zamenjal Kitajca Liuja Dingshuja. »Zadovoljen in ponosen sem na to. Predvsem pa sem vesel, ker sem napredoval tudi na članski lestvici, danes sem 129. Ne pozabimo, to ni le moj uspeh. Tega ne bi bilo, če ne bi imel podpore NTK Krka, trenerjev in Namiznoteniške zveze Slovenije,« ostaja skromen. Čeprav je vsem jasno, da ima Slovenija vnovič material, ki veliko obeta, dvomljivci opozarjajo, da Kitajci niso igrali v tem času turnirjev. To drži. A tudi če bi, bi bil Darko še vedno izvrsten drugi.

Darko je začel z loparčkom v roki že v vrtcu v Hrastniku, kjer je zrasel. 

Deli s prijatelji