LIGA NBA

Indiana izenačila dvoboj z Miamijem na 3 : 3

Objavljeno 02. junij 2013 13.35 | Posodobljeno 02. junij 2013 13.35 | Piše: STA, T. L.

Odločilna, sedma tekma bo v ponedeljek na Floridi.

Pri Miamiju niso zadovoljni.

INDIANAPOLIS – Košarkarji Miamija so zapravili prvo priložnost, da bi si tretjič zapored zagotovili nastop v velikem finalu lige NBA. Branilci naslova so v šesti tekmi finala na vzhodnem delu lige v Indianapolisu izgubili z Indiano s 77 : 91. Indiana je tako izenačila izid v zmagah na 3 : 3, odločilna sedma tekma pa bo v ponedeljek na Floridi.

Zmagovalec dvoboja bo za naslov igral z ekipo San Antonio Spurs, ki je že pred tem s 4 : 0 v zmagah izločila Memphis Grizzlies. Finalna serija se bo začela v noči na petek po slovenskem času.

Odločil je tretji del igre

Paul George (28 točk, osem skokov, pet podaj) in Roy Hibbert (24 točk in 11 skokov) sta vodila soigralce do zmage in izenačenja v seriji predvsem v drugem polčasu, saj so prvi polčas dobili gostje s 40 : 39. Odločilni je bil tretji del igre, ki so ga domači dobili z 29 : 15. LeBron James (29 točk, sedem skokov in šest podaj) ni imel prave pomoči v preostalih dveh članih velike trojice, saj sta Dwayne Wade in Chris Bosh skupaj dosegla le 15 točk ob poraznem metu iz igre (4 : 16).

»Tekmeci so nas v tretji četrtini povsem povozili,« je priznal James, Hibbert pa je dodal: »Vedeli smo, da je lahko to naša zadnja tekma sezone, zato smo dali vse od sebe.«
 

Deli s prijatelji