EUROBASKET

Igral v NBA, odslej bo za Slovenijo

Objavljeno 23. junij 2017 21.24 | Posodobljeno 23. junij 2017 21.24 | Piše: STA, Mo. S.

Reprezentanci se pridružuje Anthony Randolph.

Anthony Randolph.

LJUBLJANA – Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je seznam 29 kandidatov za nastop na eurobasketu 2017 dopolnil še z enim igralcem, košarkarjem madridskega Reala Anthonyjem Randolphom. Ta bo selektorju Kokoškovu na voljo že od prvega dne priprav na evropsko prvenstvo, ki se bodo začele 19. julija.

V Nemčiji rojeni 27-letni Randolph je bil leta 2008 kot štirinajsti izbran na naboru lige NBA. 211 centimetrov visoki košarkar lahko igra na položaju krilnega centra in centra, kar šest sezon pa je igral v ligi NBA. Prvi dve sezoni za Golden State Warriors, nato se je preselil k New York Knicks, onkraj Atlantika pa je igral še za Minnesoto Timberwolves in Denver Nuggets. V Evropi je dve leti nastopal za rusko ekipo Lokomotiv Kuban, od začetka prejšnje sezone pa je soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu.

Želja vodstva Košarkarske zveze Slovenije (KZS) in Randolpha je, da bi bil dolgoročna rešitev na položaju štiri in pet.

»Vesel sem, da sem dobil priložnost, da zaigram za Slovenijo, kar predstavlja nov velik izziv v moji karieri. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje, ki sta mi ga izkazala Košarkarska zveza Slovenije in selektor Igor Kokoškov,« se igranja v dresu slovenske reprezentance veseli Randolph. »Anthony Randolph je velika pridobitev za našo reprezentanco, saj igra na položaju, kjer imamo najmanjši izbor igralcev. Zahvaljujemo se slovenski vladi, ki je omogočila, da lahko Randolph zaigra v slovenskem dresu. Prepričan sem, da bo upravičil naše zaupanje. Želimo si dolgoročnega in uspešnega sodelovanja,« pa je dejal Matej Erjavec, predsednik KZS.

Deli s prijatelji