EUROBASKET 2015

Hrvati hočejo Zdovca in Dragića

Objavljeno 10. oktober 2014 16.49 | Posodobljeno 10. oktober 2014 16.49 | Piše: STA, D. P.

Žreb skupin EP 2015 bo v začetku decembra, prvenstvo stare celine pa bo na sporedu med 5. in 20. septembrom 2015.

Goran, Jure in Jaka.

LJUBLJANA, ZAGREB — Košarkarska zveza Hrvaške (HKS) je slovenski krovni organizaciji poslala uradno vabilo za igranje slovenske moške članske reprezentance v prvem delu evropskega prvenstva 2015 v Zagrebu, so sporočili s KZS. Na slovenski zvezi so Hrvatom že potrdili igranje izbrane vrste v hrvaškem glavnem mestu.

Štirje organizatorji

Fiba Europe, ki je organizacijo EP 2015 septembra dodelila Franciji, Hrvaški, Nemčiji in Latviji, je vsem štirim organizatorjem dala priložnost, da v svojo skupino povabijo eno izmed reprezentanc po svoji izbiri. HKS se je po predhodnih pogovorih med vodstvi obeh zvez odločil, da bo v Zagreb povabil slovensko reprezentanco.

»Na Košarkarski zvezi Slovenije smo počaščeni, da so hrvaški kolegi v Zagreb povabili prav našo reprezentanco, in se jim za to tudi zahvaljujemo. Igranje v hrvaški prestolnici pomeni veliko priložnost, saj gre za trg, ki je zanimiv našim zdajšnjim in potencialnim novim sponzorjem, slovenskim navijačem pa omogoča možnost ogleda naše izbrane vrste na prvenstvu v neposredni bližini doma. Verjamem, da si lahko slovenska košarka, če bo predlog dokončno tudi potrjen, od tega obeta veliko pozitivnega,« je dejal predsednik KZS Matej Erjavec, ki je tudi sprejel povabilo HKS.

16. 10. kolegij

HKS mora predlog na Fibo Europe uradno prijaviti do srede, 15. oktobra, saj ga bo že dan pozneje obravnaval kolegij vseh štirih organizatork, končna uradna odločitev pa bo padla na seji izvršnega odbora Fibe Europe, ki bo 17. novembra.

Žreb skupin EP 2015 bo v začetku decembra, prvenstvo stare celine pa bo na sporedu med 5. in 20. septembrom 2015.

Deli s prijatelji