PRESTOP

Hrvat hotel Slovenca

Objavljeno 01. julij 2016 11.20 | Posodobljeno 01. julij 2016 11.21 | Piše: Drago Perko

Slovenski reprezentant Alen Omić odhaja v turški Anadolu Efes. Do začetka priprav članske reprezentance trenira v Domžalah.

Alen Omić je vešče izkoristil minutažo tako v dresu Slovenije kot Gran Canarie. Foto: Roman Šipić.

Turčija (p)ostaja obljubljena dežela za naše košarkarske legionarje. V minuli sezoni so tam igrali Jure Balažić, Jaka Klobučar, Hasan Rizvić in Gašper Vidmar. Kvartet bo igranje tam nadaljeval, zdaj pa sta se jim pridružila še dva kapitalca. Sašo Filipovski je postal trener Banvita, še izdatnejšo pogodbo kot Filipovski je z nesramno bogatim Anadolu Efesom sklenil 24-letni reprezentančni center Alen Omić. V Španiji je v prvi sezoni na tujem z Gran Canario prišel v polfinale evropskega pokala, kjer je bil izbran celo v peterko sezone. V domačem prvenstvu so izpadli v četrtfinalu, a to ni pokvarilo izvrstnega vtisa Omića in soigralcev. Turki so si ga iskreno želeli, sicer ne bi plačali odškodnine. »Vedel sem, da se bodo po koncu sezone oglasili klubi. Čakal sem pravo ponudbo. Ko je prišel klic iz Anadolu Efesa, nisem preveč razmišljal,« Alen pove, da je hitro prišel na svoj račun. V Španiji so se sprijaznili, da bo Alen šel, sprejeli so dogovorjeno odškodnino, zdaj pa iščejo novega igralca. »Lepo mi je bilo, teh krajev ne pozabim,« Alen Omić poudari, da je na Kanarskih otokih igral najboljšo košarko v svojem življenju.

Prvi pod košem

To pa ni ušlo pozornemu očesu hrvaškega trenerja Velimirja Perasovića, ki je pred dvema tednoma sedel na klop turškega Anadoluja. Perasović je Omića poklical in pojasnil, da je pomemben člen v njegovi novi podobi ekipe. To je bilo za Alena dovolj. »V Turčijo odhajam, da si izborim mesto prvega moža pod košem,« je odločen Alen, ki bo imel s soigralci nalogo, da turškemu gigantu povrne načeti domači in evropski ponos. Alen je po sklenitvi nove pogodbe spet miren, treninge pa nadaljuje v Domžalah. Veseli se nove reprezentančne akcije. »Tako močno reprezentanco imamo, da se preprosto moramo uvrstiti na evropsko prvenstvo,« je neusmiljen v svoji napovedi Omić, ki se mora za svoj razvoj zahvaliti Ozrenu Seleskoviću, Aitu Garcici Renesesu, Enesu Trnovčeviću ter Juretu Zdovcu, ki mu je na zadnjih dveh reprezentančnih akcijah bil v izjemno podporo. Tudi zato bo po novem Alen milijonar.
 

Deli s prijatelji