EP V ROKOMETU

Hrvaški rokometaši po podvigu nad Poljaki do polfinala

Objavljeno 27. januar 2016 23.46 | Posodobljeno 27. januar 2016 23.46 | Piše: STA, M. U.
Ključne besede: EP rokomet

Med štiri se je uvrstila tudi Španija po zmagi nad Rusijo.

Foto: Reuters

KRAKOV – Hrvaška moška rokometna reprezentanca je uprizorila prvovrsten podvig na evropskem prvenstvu na Poljskem in v odločilni tekmi v Krakovu premagala gostiteljico s 37 : 23 (15 : 10) ter se prebila v polfinale. Med štiri se je uvrstila tudi Španija po zmagi nad Rusijo s 25 : 23 (11 : 12). Pred tem sta si polfinale priigrali še Norveška in Nemčija.

Hrvaška je za napredovanje v polfinale potrebovala zmago z vsaj enajstimi goli in jo tudi dosegla. Naši sosedje so se dobesedno poigrali s Poljaki in jih zasenčili v vseh prvinah, po njihovem vodstvu s 17 goli prednosti v 47. minuti (13 : 30) pa je bilo jasno, da se bodo uvrstili med štiri najboljše izbrane vrste na letošnjem turnirju stare celine. Iz krakovske skupine I si je polfinalni nastop nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo izborila Norveška, ki je pravi hit letošnjega sklepnega turnirja, po zmagi nad branilko naslova Francijo z 29 : 24 (12 : 11).

V vroclavski skupini II je prvovrstno presenečenje pripravila Nemčija, ki je na Poljsko prišla močno zdesetkana, med turnirjem pa ostala še brez kapetana Steffena Weinholda in Christiana Dissingerja. Navzlic temu je zmogla dovolj moči in se po zmagoslavju nad Dansko s 25 : 23 (12 : 13) prebila v polfinale, kjer bo nastopila tudi Španija, ki je po zmagi nad Rusijo osvojila prvo mesto v skupini.

V današnjih prvih tekmah je Belorusija v Krakovu ugnala Makedonijo s 30 : 29 (14 : 13), medtem ko je bila Švedska v Vroclavu boljša od Madžarske z 22 : 14 (10 : 7).

Petkova polfinalna para v Krakovu sta Španija – Hrvaška in Norveška – Nemčija. V Vroclavu se bosta za peto mesto pomerili Francija in Danska, za sedmo pa Poljska in Švedska.

Deli s prijatelji