ZMAGA

Hercogova ugnala Francozinjo in ubranila lansko zmago

Objavljeno 22. julij 2012 18.48 | Posodobljeno 22. julij 2012 18.48 | Piše: S. J., STA

Po dveh urah in 15 minutah je Hercogova ugnala Francozinjo Mathilde Johansson.

.Polona Hercog.

BASTAD – Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Bastadu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Hercogova, ki je tako ubranila lansko zmago, je v finalu po dveh urah in 15 minutah premagala Francozinjo Mathilde Johansson z 0 : 6, 6 : 4 in 7 : 5.

Začela slabo

Hercogova je finale začela zelo slabo. Po dveh izgubljenih igrah na svoj začetni udarec se je takoj znašla v zaostanku z 0 : 4 in po vsega 25 minutah izgubila niz brez osvojene igre. Osvojila je le osem točk, tekmica pa 26.

O zmagovalki odločal tretji niz

Drugi niz se je začel obetavneje za slovensko igralko, saj je prišla do svoje prve igre v finalu in izenačila na 1 : 1. Nato je še odvzela servis tekmici in povedla z 2 : 1 ter ga z nekaj težavami potrdila z novo dobljeno igro na svoj začetni udarec. Ko je v peti igri Mariborčanka znova naredila »break«, je bil drugi niz odločen, tako da je o zmagovalki turnirja odločal tretji.

Uspešno končan turnir

Tega je Hercogova začela z »breakom« in takoj pridobila lepo prednost, čeprav je v igri na svoj servis morala rešiti tri žogice za »re-break«. V peti igri je tekmici, ki je imela ogromno težav z dvojnimi napakami (napravila jih je kar 16), znova odvzela servis in vse je kazalo, da je dvoboj odločen. Toda Francozinja se je v odločilnih trenutkih prebudila in s štirimi dobljenimi igrami zapored izid izenačila na 5 : 5. Nato pa se je Slovenka le zbrala ter z dvema igrama zapored vendarle uspešno končala turnir na jugu Švedske.

Finale na Švedskem je bil drugi medsebojni dvoboj Hercogove, 86. na svetu, in Johanssonove, 83. na lestvici WTA. Oba pa je dobila slovenska igralka, ki je obe turnirski zmagi kariere dosegla prav v Bastadu. Za zadnjo je dobila 37.000 dolarjev nagrade in 280 točk za lestvico WTA, na kateri bo napredovala za približno 20 mest.

Izid

Bastad, WTA (220.000 USD)
finale:
Polona Hercog (Slo) – Mathilde Johansson (Fra) 0 : 6, 6 : 4, 7 : 5.

Deli s prijatelji