USPEH

Hercogova odločno na stare položaje

Objavljeno 17. avgust 2013 09.15 | Posodobljeno 17. avgust 2013 09.08 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Polona Hercog

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je izkazala na turnirju v Cincinnatiju.

Vzela ji je dva niza.

Teniški šport je pravi vrtiljak. To lahko pove tudi Slovenka Polona Hercog. Poškodba ji dolgo ni dala miru, a na zadnjem turnirju v Cincinnatiju je z loparjem pokazala, da se počasi vrača v staro stanje. Dokazi? Po opravljenih kvalifikacijah je v Ohiu, nastopila je s posebnim povabilom organizatorjev, v prvem krogu gladko premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, 19. z lestvice WTA, v drugem pa je morala po hudem boju v treh nizih podpisati poraz proti šesti igralki sveta, Italijanki Sari Errani. Odličen tenis Mariborčanke torej, saj trenutno zaseda 102. mesto WTA-lestvice. Pred dnevi pa je Polona tudi končala sodelovanje s švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Več kot dovolj razlogov, da smo Hercogovo ujeli sredi teniške poti po širnih ZDA.

Najprej smo jo pobarali, kako je zadovoljna z nastopom na turnirju v Cincinnatiju. »Generalno gledano sem seveda zadovoljna, saj sem se morala najprej prebiti skozi kvalifikacije, da sem sploh lahko zaigrala v glavnem delu. Drugi krog tako močnega turnirja je lep rezultat, ki pa me nikakor ne zadovoljuje. Vem, da sem sposobna še več, zato ne bom dejala, da sem proti Erranijevi igrala odlično, a vseeno izgubila. Odločale so malenkosti in to bom še popravila. Je pa seveda lep občutek, ko vidim, da sem že enakovredna tudi igralkam iz top 10,« je ocenila za uvod. Dolgo jo je pestila poškodba zapestja. »Sicer še vedno preventivno igram z bandažo na zapestju, vendar je poškodba že preteklost,« je pohvalila pozdravljeno roko.

Več smo želeli slišati o okoliščinah konca sodelovanja s trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Ali je pri njem šlo le za pogoje nadaljnjega sodelovanja ali morda ni bila zadovoljna z njegovim delom? »Okoliščine sodelovanja z Mattiasom so se spremenile predvsem zaradi moje dolge odsotnosti z igrišč. Glede na to, da se je po tako dolgem premoru težko vračati, je bilo nesprejemljivo, da sodelujem z nekom le določeno število tednov v letu. Zaradi tega je Zoran Kofol, ki skrbi, da vse okoli mene poteka tako, kot mora, k sodelovanju povabil še Andreja Kraševca, kar se je pokazalo za zelo dobro potezo. Z Andrejem sva se na igrišču hitro ujela, njegova miselnost in pristop sta mi všeč, poleg tega imam prvič, odkar sem profesionalno na WTA-Touru, ob sebi za trenerja Slovenca.«

Miselnost in pristop

Za zdaj je sodelovanje s Kraševcem dogovorjeno na kratki rok. »Trenutno smo dogovorjeni, da je z menoj še na ameriški turneji, nato pa se bomo usedli in videli, kakšne so možnosti sodelovanja za naprej. Vsekakor pa že vidim, da ima veliko teniškega znanja. Kot rečeno, všeč sta mi tudi njegova miselnost in pristop, čeprav kot trener na tej ravni še ni deloval,« je navrgla 22-letna Mariborčanka.

In kakšen je Polonin program nastopov na turnirjih? »Najprej bom v New Havenu, kjer me spet čakajo kvalifikacije za glavni turnir, nato pa seveda US Open.« Verjetno pa se spet ozira po podobnih mestih na lestvici, kot jih je zasedala pred poškodbo. »Odkar sem bila na 35. mestu WTA-lestvice, je minilo že več kot leto. Težko je sprejeti dejstvo, da zaradi poškodb ne moreš igrati, hkrati pa izgubljaš mesta, ki si si jih res težko priboril. Upam, da bo vrnitev tja, kamor spadam, krajša, kot je bila dolga borba s poškodbami,« je sklenila najboljša slovenska teniška igralka.

Deli s prijatelji