FINANČNE TEŽAVE

Helios brez lige ABA in dokončno brez Sagadina

Objavljeno 26. maj 2014 15.02 | Posodobljeno 26. maj 2014 15.05 | Piše: STA, S. U.

Tako imenovani wild card oziroma posebno povabilo je že vrnil ligi.

DOMŽALE – Slovenski košarkarski klub Helios iz Domžal se je odpovedal nastopu v prihodnji sezoni regionalne lige ABA. Tako imenovani wild card oziroma posebno povabilo je že vrnil ligi. Vzrok je finančne narave, vodstvo lige namreč za to povabilo zahteva plačilo 150.000 evrov kotizacije.

»Vzrok je predvsem plačljiv wild card. To se je poklopilo tudi s prelastninjenjem našega glavnega sponzorja (podjetje Helios je prevzela avstrijska družba Ring, op. STA). Če seštejemo vse skupaj, se to, da bi nekomu dali denar, ne pa v ekipo, pač ne izide,« je uvodoma za STA vzroke za odpoved nastopu v ligi ABA pojasnil direktor košarkarskega kolektiva iz Domžal Lado Gorjan.

Cilji za prihodnjo sezono spremenjeni

Domžalčani bodo primorani h krčenju proračuna, kar spremeni tudi cilje za prihodnjo sezono. »Mi bomo v novi sezoni stopili korak nazaj, sestavili bomo solidno slovensko ekipo, ki bo še vedno temeljila na mladih igralcih, in poskusili zdržati še z manjšim proračunom. Potem pa si želimo čez sezono ali dve vrniti se v stare tire z miselnostjo po vključitvi v ligo ABA. Trenutno pa kaže, da kakšnega resnega proračuna ne moremo sestaviti, zato tudi taka odločitev,« pravi Gorjan, ki bo skupaj s sodelavci moral poskrbeti tudi za novo trenersko ekipo.

Imajo ogledane morebitne stratege

Zmago Sagadin je namreč končal svoje službovanje v dvorani Komunalnega centra. »Zmago je končal triletno pogodbo. Njega zanima bolj resen projekt. V ligi ABA bi še mogoče sodeloval z nami, slovenska liga oziroma mi, taki kot smo zdaj, pa ga ne zanimamo. Zmago tako ni več naš trener in ne bomo nadaljevali z njim,« je še pojasnil Gorjan, ki dodaja, da imajo ogledane morebitne stratege, a jih čaka še precej pogovorov z njimi.

V ligi ABA bosta sicer slovenske barve v prihodnji sezoni zastopali Krka in Olimpija, kandidati za prevzem Heliosovega povabila pa so po navedbah spletnega portala Kosarka.si avstrijski Dunaj, romunski CSU Asesoft, libanonski Al Riyadi ...

Deli s prijatelji