TOUR DE FRANCE

Greipel potrdil nemško prevlado na Touru

Objavljeno 10. julij 2014 20.02 | Posodobljeno 10. julij 2014 20.02 | Piše: STA, S. U.

Rumeno majico vodilnega je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Astana).

PARIZ – Nemec Andre Greipel, kolesar ekipe Lotto-Belisol, je zmagovalec šeste etape dirke po Franciji. Po 194 kilometrih med Arrasom in Reimsom je po sprintu glavnine drugo mesto osvojil Norvežan Alexander Kristoff (Katjuša), tretje pa Francoz Samuel Dumoulin (Ag2r-La Mondiale). Rumeno majico vodilnega je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Astana).

Slovencev Simona Špilaka (Katjuša) in Kristijana Korena (Cannondale) ni bilo povsem v ospredju. Koren je v času zmagovalca prečkal ciljno črto na 68. mestu, Špilak je na 142. mestu zaostal štiri minute in 13 sekund.

Greipel je danes potrdil premoč nemških sprinterjev na Touru. Njegov rojak Marcel Kittel je namreč dobil prve tri sprinterske etape na letošnji francoski pentlji, danes pa ostal izven boja za prestižen obračun sprinterjev. Greipel je bil že v pred tem med favoriti za zmago v kateri od sprinterskih etap, a se povsem na vrhu ni znašel.

Najprej je kilometer pred ciljem napadel Poljak Michal Kwiatkowski, vendar je glavnina pospešila in ga hitro ujela. Naslednji je poskusil Francoz Kevin Reza, ki tudi ni bil uspešen, ko pa je napadel Greipel, preostali sprinterji niso našli odgovora.

Brez sprememb na vrhu

V boju za skupno zmago ni prišlo do sprememb na vrhu. Na njem je še naprej Nibali, ki ima dve sekundi prednosti pred moštvenim kolegom Dancem Jakobom Fuglsangom, Slovak Peter Sagan na tretjem mestu zaostaja 44 sekund. Koren na 105. mestu zaostaja 27:49 minute, Špilak na 142. pa 35:11 minute.

V petek je na sporedu ravninska sedma etapa, dolga 234,5 kilometra, kolesarje bo vodila od Epernayja do Nancyja.

Deli s prijatelji