TURNIR

Grčija prvi pravi test za slovenske košarkarje

Objavljeno 17. avgust 2014 09.12 | Posodobljeno 17. avgust 2014 09.12 | Piše: STA, P. J.

Grčija je prvi tekmec, ki sodi v najvišji kakovostni razred.

Košarkarji se že pripravljajo v Zrečah.

KAUNAS – Slovenska košarkarska reprezentanca se bo danes ob 15.15 na prijateljskem turnirju v Litvi pomerila z izbrano vrsto Grčije. Za izbrance selektorja Jureta Zdovca bo to osma tekma v pripravah na svetovno prvenstvo in hkrati prvi tekmec, ki sodi v najvišji kakovostni razred.

Slovenija se je doslej pomerila s Kanado, Gruzijo, Ukrajino, Angolo, Kitajsko, Novo Zelandijo in dvakrat z B-selekcijo Rusije. Izgubila je le dve tekmi, in sicer proti Rusom na turnirju na Kitajskem.

Varovanci selektorja Jureta Zdovca so uvodno tekmo na turnirju v Kaunasu dobili težje od pričakovanj. Odpor Nove Zelandije so strli šele v zadnjih minutah in to po zaslugi odlične igre bratov Dragić, ki sta v zadnji četrtini skupaj dosegla 19 od 30 točk Slovenije. Goran bo tokrat znova na parketu, zaradi prepovedi njegovega delodajalca iz Phoenixa pa bo izpustil zadnjo preizkušnjo v Kaunasu v ponedeljek proti Litvi.

Grčija, ki je podobno kot Slovenija precej pomladila zasedbo, je turnir v Kaunasu začela s porazom. Pred 15.000 gledalci je morala priznati premoč domači selekciji s 86 : 67.

Slovenija in Grčija sta se nazadnje srečali na evropskem prvenstvu 2013. V Stožicah so naši zmagali s 73 : 65.

Deli s prijatelji