VELIKA ZMAGA

Gorenje po drami na Danskem na zaključni turnir

Objavljeno 19. april 2015 17.08 | Posodobljeno 19. april 2015 17.08 | Piše: STA, S. U.

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji povratni tekmi evropskega pokala EHF v gosteh premagali dansko ekipo Tvis Holstebro.

HOLSTEBRO – Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji povratni tekmi evropskega pokala EHF v gosteh premagali dansko ekipo Tvis Holstebro z 31 : 30 (18 : 16) in se uvrstili na sklepni turnir, ki bo 16. in 17. maja v Berlinu. Slovenski podprvak je na prvi tekmi pred tednom dni v Rdeči dvorani zmagal z 28 : 27.

Velenjska zasedba si je z dvema zmagama proti danski ekipi zagotovila vozovnico v nemško prestolnico, žreb polfinalnih parov pa bo 21. aprila. Nastop na zaključnem turnirju v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini si je že zagotovil gostitelj Füchse Berlin, za dve mesti pa se borijo še nemška kluba HSV in Melsungen ter danski Skjern in švedska Eskilstuna.

Izbranci velenjskega trenerja Gregorja Cvijića so sijajno začeli tekmo. V 11. minuti so povedli s 7 : 3, toda 17. minuti so jih Danci ujeli (10 : 10), Cvijić pa je poklical igralce na posvet in skušal svoje varovance vrniti na zmagovite tirnice. To mu je v celoti uspelo, Velenjčani so do konca polčasa povsem prevzeli nadzor na parketu in v 27. minuti gostiteljem ušli na 18 : 13, najbolj pa je blestel Staš Skube, ki je kljub poškodbi stisnil zobe in v prvi polovici tekme dosegel šest golov.

Privadili so se na agresivno dansko obrambo

Velenjčani so v sami končnici prvega dela popustili, na velik odmor so odšli s prednostjo dveh golov (18 : 16), v drugem polčasu pa so jih gostitelji že v četrti minuti nadaljevanja ujeli in izenačili na 19 : 19, vendar so Velenjčani v 41. minuti spet ušli na 23 : 20.

Gostitelji so pet minut pozneje spet  izenačili (23 : 23) in v 50. minuti celo povedli s 26 : 25. V izjemno dramatični končnici je bilo več preudarnosti na strani velenjskih rokometašev, ubranili so se tudi v trenutkih, ko so imeli dva igralca manj na igrišču, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je blestel tudi vratar Benjamin Burić, ki je zbral 16 obramb.

Na današnji tekmi sta bila v velenjski ekipi najučinkovitejša Mario Šoštarič z osmimi in Staš Skube s sedmimi goli.

Deli s prijatelji