SPET NA KLOPI

Gorana Dragića trener ni spustil na parket

Objavljeno 29. marec 2013 12.10 | Posodobljeno 29. marec 2013 12.12 | Piše: STA, A. L.

Phoenix je izgubil še proti Sacramentu.

Goran Dragić je pripravljen na odhod na volišče ...

PHOENIX – Slovenski košarkar Goran Dragić po odločitvi trenerja že drugi večer zapored ni igral za ekipo Phoenix Suns, ki je doma v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubila dvoboj z moštvom Sacramento Kings s 103 : 117.

V svoji dvorani so izgubili tudi igralci Dallasa proti  Indiani, svoje navijače pa so razveselili igralci Milwaukeeja, ki so v tretjem dvoboju večera ugnali moštvo Los Angeles Lakers s 113 : 103.

Test za Kendalla

Goran Dragić na drugi zaporedni tekmi ni igral niti minute, ker ga je hotel trener Lindsey Hunter odpočiti, hkrati pa preveriti novinca Kendalla Marshalla, ki je igral v začetni peterki in v 34 minutah zbral 10 podaj in 9 točk, vendar s slabim metom iz igre (zadel je 4 od 12 poskusov, ni izgubil niti ene žoge, zgrešil pa je oba prosta meta). Argentinec Luis Scola je bil s 25 točkami prvi mož gostiteljev.

Odsotnosti

Kralji, katerih prihodnost v kalifornijski prestolnici je še vedno negotova, so dobili šesto od zadnjih desetih tekem, Sonca pa so klonila petič zapored in so na zadnjih 10 srečanjih le enkrat zmagala. Poleg Dragića sta v domači zasedbi manjkala tudi poškodovana Poljak Marcin Gortat in Jermaine O'Neal, odsotnost teh dveh visokih igralcev pa so gostje s pridom izkoristili, posebej DeMarcus Cousins, ki je dosegel v tej sezoni rekordnih 34 točk in imel še 14 skokov. 

Larry Sanders je nanizal 21 točk in 13 skokov v zelo izenačenem napadu Milwaukeeja, Turek Ersan Ilyasova in Brandon Jennings sta dodala vsak po 20 točk, Monta Ellis 18, Marquis Daniels pa 16. Kobe Bryant (30 točk) je zaradi poškodbe noge zapustil dvorano po četrtem porazu Jezernikov na zadnjih petih tekmah s pomočjo bergel. Tudi Steve Nash (16 točk, šest podaj), branilec gostov, je predčasno zapustil igro zaradi poškodbe kolka in mečne mišice. V Dallasu se je tekma odločila v tretji četrtini, v kateri je Paul George dosegel 13 od svojih 24 točk, Indiana pa je ta del dobila kar s 34 : 17. Nemec Dirk Nowitzki je za domače, ki se z Lakersi in Utah Jazzom borijo za končnico, zadel 21 točk.

Deli s prijatelji