NBA

Goran Dragić s soigralci zaustavil Bojevnike

Objavljeno 10. november 2014 08.34 | Posodobljeno 10. november 2014 08.35 | Piše: STA, Mo. S.

Goran Dragić je k zmagi prispeval 19 točk, njegovega brata Zorana spet ni bilo v ekipi.

Goran Dragić.

PHOENIX – Goran Dragić je s soigralci pri Phoenix Suns v severnoameriški košarkarski ligi NBA poskrbel, da je 'padla' še zadnja nepremagana ekipa. Sonca so namreč v domači dvorani v Arizoni s 107 : 95 ugnala moštvo Golden State Warriors in mu prizadejala prvi poraz v novi sezoni. Goran Dragić je k zmagi prispeval 19 točk, njegovega brata Zorana spet ni bilo v ekipi.

Goran Dragić je tekmo začel v prvi peterki in v 29 minutah na parketu 19 točkam, 13 jih je dosegel že v prvem polčasu, dodal še dva skoka, tri podaje ter tri ukradene žoge.

Pri gostiteljih, ki so večji del tekme zaostajali, do zmage pa prišli po izjemni zadnji četrtini, ko so tekmece nadigrali s 36 : 16, se je sicer najbolj izkazal Isaiah Thomas. Ta je 15 od svojih skupno 22 točk dosegel v zadnji četrtini, Gerald Green je prav tako blestel v zadnjem delu tekme, ko je dosegel 16 od svojih skupno 19 točk večera. Več kot 10 točk je v dresu Phoenixa zbral še Marcus Morris (17).

Pri gostih, ki so izgubili kar 27 žog, je bil z 28 točkami in 10 podajami, s čimer mu je uspel četrti dvojni dvojček to sezono, najboljši Stephen Curry, ki pa je v drugem polčasu zmogel le šest točk. Draymond Green je k izkupičku Bojevnikov, ki so sicer igrali brez poškodovanega Klaya Thompsona, dodal 22 točk.

Deli s prijatelji