KONČNO

Goran Dragić ni več v ameriškem primežu

Objavljeno 22. avgust 2014 09.37 | Posodobljeno 22. avgust 2014 09.37 | Piše: STA, D. P.

Brazilija je na prvi tekmi turnirja Telemach izgubila z Litvo z 61 : 64, čeprav je vodila večji del tekme, v prvem polčasu pa je imela tudi že 15 točk prednosti.

Zoran in Goran Dragić odlično sodelujeta v reprezentančnem dresu.

LJUBLJANA – Po uvodni zmagi nad Iranom slovensko košarkarsko reprezentanco danes ob 20.05 čaka druga preizkušnja na pripravljalnem turnirju Telemach v Stožicah. Njen tekmec bo močna zasedba Brazilija, ki ima v svojih vrstah štiri igralce iz lige NBA in ki je v prvem krogu v Ljubljani tesno izgubila z Litvo.

Za Slovenijo bo po dveh tekmah premora znova zaigral prvi zvezdnik Goran Dragić, ki je proti Iranu 'odsedel' zadnjo tekmo v pripravljalnem obdobju. Z dovoljenjem Phoenixa lahko zdaj Goran Dragić igra na vseh treh preostalih tekmah; v soboto v Ljubljani sledi še drugi test v zadnjem tednu proti Litvi, 26. avgusta pa generalka z ZDA na Kanarskih otokih.

Brazilija sodi med pet ekip, ki bodo imele na svetovnem prvenstvu največ igralcev iz lige NBA. Tiago Splitter je letos s San Antoniem postal prvak lige NBA, Anderson Varejao bo v novi sezoni soigralec LeBrona Jamesa, Nene Hilario je član Washingtona, Leandro Barbosa pa je bil v minuli sezoni soigralec Gorana Dragića pri Phoenixu.

Brazilija je na prvi tekmi turnirja izgubila z Litvo z 61 : 64, čeprav je vodila večji del tekme, v prvem polčasu pa je imela tudi že 15 točk prednosti. 

Deli s prijatelji