LIGA NBA

Goran Dragić jezen na svoje šefe v Phoenixu, vzel bo tudi brata

Objavljeno 19. februar 2015 08.43 | Posodobljeno 19. februar 2015 08.45 | Piše: D. P.

»V tej situaciji mi ni lagodno. Stojim v kotu – to pač ni moja igra. Vidim pa, da ne gremo v pravo smer,« je Goran nekaj puščic spustil proti trenerju Jeffu Hornaceku.

Goran Dragić.

PHOENIX, LJUBLJANA – Kapetanu slovenske košarkarske reprezentance Goranu Dragiću je prekipelo. Zdaj je jasno, da želi nemudoma zapustiti Phoenix, čeprav je pred dnevi dopuščal možnost, da odide šele po koncu letošnje sezone, ko se mu izteče pogodba.

Sunsi so ga (pre)večkrat testirali

Šefom v Phoenixu preprosto ne verjame več. »Prevečkrat se je že to zgodilo. Dvakrat, trikrat,« je spomnil, da je moral sam skozi različne faze dokazovanja. Po prihodu se je kalil pri Stevu Nashu, a se ga je v sezoni 2011/12 Phoenix odrekel in ga poslal v Houston. Tam je Gogi zablestel v polnem sijaju, Sunsi so spoznali svojo zmoto in ga poleti 2012 pripeljali nazaj. V pretekli sezoni je blestel, a tudi zahvaljujoč dejstvu, da je bil njegov neposredni konkurent Eric Bledsoe lep čas poškodovan.

Ena žoga za tri

Pred to sezono so Sunsi kupili še Isaiha Thomasa. Na mestu organizatorja igre so se tako znašli trije, žoga pa je bila le ena. Največkrat je kratko potegnil 29-letni Dragić, ki je bil primoran igrati na mestu dvojke strelca, kar pa ni njegovo primarno delovno mesto.

Slabša statistika kot lani

Tudi zato ima slabšo statistiko – lani je igral po minuto in pol več, beležil pa je 20,3 točke (letos 16,2) in 5,9 podaje (letos le 4,1). Drastično mu je upadla natančnost pri metu za tri točke (v lanski sezoni 40,8 odstotka, letos le 35,5), na tekmo pa izjava v povprečju le še 2,5 prosta meta (lani 5,5).

Goran ne zaupa več Phoenixu:

Kritika trenerju

»V moji situaciji mi ni lagodno. Stojim v kotu – to pač ni moja igra. Vidim pa, da ne gremo v pravo smer,« pa je nekaj puščic Goran (tega do zdaj razen v primeru kritike na račun nekdanjega selektorja reprezentance Božidarja Maljkovića od Gorana nismo bili vajeni) spustil proti trenerju Jeffu Hornaceku.

Kaj bo z bratom?

Bolj ali manj je jasno – Dragiću so v Phoenixu štete ure. Sladkih skrbi mu ne manjka, snubci stojijo v vrsti. Dragić ne skriva, da bi rad v Lakerse, zanj se ogrevajo še v New Yorku, Bostonu, Miamiju in Sacramentu. V dani situaciji bi največ izgubil Goranov brat Zoran. Lani jeseni je prišel v Phoenix, kjer pa se ni naigral. Po slovesu brata bo situacija verjetno le še slabša, če se ne uresniči scenarij, po katerem bi Zoki zapustil Sunse družno z bratom. Na to namiguje Adrian Wojnarowski v zapisu na Yahoo Sports.

Deli s prijatelji