JUDO

Gomboc ni ujel kolajne

Objavljeno 22. april 2016 13.45 | Posodobljeno 22. april 2016 13.45 | Piše: S. N.

Slovenski judoist Adrian Gomboc je na EP v Kazanu zasedel peto mesto.

Adrian Gomboc ostaja v igri za nastop na OI v Braziliji. Foto: Tadej Regent

Na evropskem prvenstvu v judu v ruskem Kazanu je bil včeraj v ospredju interni dvoboj slovenskih silakov v kategoriji do 66 kilogramov, Adriana Gomboca in Andraža Jereba, ki sta se borila za vozovnico na letošnje olimpijske igre v Riu de Janeiru. Jereb je izgubil že prvi dvoboj z Ukrajincem Gevorgom Hačatrianom, Gomboc pa je bil prost v prvem krogu, nato pa je nanizal tri zmage do polfinala in boja za kolajne. Tam je 21-letni Prekmurec izgubil proti Britancu Colinu Oatesu, čeprav je imel lepe možnosti za uspeh. Nato je v borbi za bronasto kolajno izgubil z Rusom Arsenom Galstjanom, aktualnim olimpijskim prvakom. Gomboc je tako zasedel peto mesto v kategoriji do 66 kilogramov in je v kvoti za nastop na olimpijskih igrah.

Ana Velenšek, Tina Trstenjak in Rok Drakšič so si že prej zagotovili nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Danes bo nastopilo kar pet Slovencev. Prva favoritinja za visoko mesto bo Tina Trstenjak, ob njej pa bo v kategoriji do 66 kilogramov tekmovala še Nina Milošević. Anka Pogačnik bo nastopila v kategoriji do 70 kg, Rok Drakšič in Martin Hojak pa bosta tekmovala v kategoriji do 73 kg. »Pritiska ni. Trenirali smo dobro, bili smo na pripravah na Japonskem, na Madžarskem in v Italiji. A vsi vemo, kaj je glavni cilj sezone, in evropsko prvenstvo to nikakor ni, zato bom dodatno sproščena. Seveda se bom na tekmo pripravila po najboljših močeh in želim si dobrih borb, ki bodo prinesle tudi dober izid. Še bolj pomembno je, da na poti do Ria ostanem zdrava,« je dejala 25-letna Trstenjakova.

»Evropsko prvenstvo je ena zadnjih tekem pred olimpijskimi igrami in tukaj računamo na medaljo ali dve, želimo si jih seveda več, a s tem bi obremenili tekmovalce, jim postavili veliko obvezo in jim naredili več škode kot koristi. Če bo več, bomo rezultatov veseli in seveda pričakujem še kakšno presenečenje, predvsem pa si želim, da vsi prikažejo lepe borbe,« je že pred tekmovanjem povedal Marjan Fabjan, uradno najboljši evropski trener v ženski kategoriji za leto 2015. Sicer je Evropska judo zveza Sloveniji dodelila organizacijo evropskega prvenstva v judu do 21 let leta 2017. Tekmovanje bo septembra 2017 v Mariboru. 

Deli s prijatelji