MARATON FRANJA

Gazvodi peti naslov državnega prvaka v vožnji na čas

Objavljeno 07. junij 2014 00.24 | Posodobljeno 07. junij 2014 00.26 | Piše: STA, Ma. F.

Pri ženskah si je majico državne prvakinje prikolesarila Polona Batagelj.

Gregor Gazvoda.

LJUBLJANA – Gregor Gazvoda je novi kolesarski državni prvak v vožnji na čas. V moški konkurenci elite je na prvenstvu v Ljubljani, ki je potekalo v sklopu maratona Franja, suvereno premagal lanskoletnega zmagovalca Klemena Štimulaka, tretji je bil Blaž Jarc. Pri ženskah si je majico državne prvakinje prikolesarila Polona Batagelj.

Za Batageljevo sta končali klubski kolegici iz BTC City Ljubljana, Sara Frece na drugem in Tjaša Rutar na tretjem mestu. Med mlajšimi člani je bil najboljši David Per, drugi je bil Žiga Ručigaj, tretji pa Luka Pibernik.

»Pri kronometru nikoli ničesar ne moreš vedeti vnaprej. Imel sem svoje račune pred startom. Vsakič, ko sem nastopil na državnem prvenstvu, sem bil nekje pri vrhu. Letos je bila nekoliko močnejša konkurenca, vedel pa sem, da bo težko. Poizkušaš se osredotočiti na svoje delo, ga opraviti na najboljši način. To sem naredil, rezultat pa je, kakršen je,« je po zmagi povedal Gazvoda, član moštva Team Gebruder Weiss-Oberndorfer, ki je bil državni prvak leta 2005, 2006, 2008 in 2010.

Na startu sta bila tudi Jan Polanc, član italijanskega Lampreja, ki je za štiri stotinke zgrešil tretje mesto, in Matej Mohorič, svetovni prvak med mlajšimi člani, ki je končal za Polancem.

Na kronometru je sicer v vseh kategorijah nastopilo kar 420 kolesarjev in kolesark. V nedeljo je na sporedu še veliki maraton Franja, na katerem bo nastopil tudi Luka Mezgec, zmagovalec zadnje etape dirke po Italiji v Trstu.
 

Deli s prijatelji